Home / Uutiset

Uutiset

Lumoral perustuu Aalto yliopistossa aloitettuun tutkimukseen.

Lumoral perustuu Aalto yliopistossa aloitettuun tutkimukseen.

"Uusi menetelmä tappaa hampaista haitalliset bakteerit", uutisoi Aalto-yliopisto.

Suomalaistutkijoiden kehittämä turvallinen menetelmä perustuu kaksoisvalohoitoon. Menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä. Hyötyjinä olisivat erityisesti syöpäsairaat ja diabeetikot. 

Aalto Yliopisto uutisoi Koite Healthin tieteellisestä tutkimuksesta ja korkean teknologian suuvedestä, joka torjuu hammasplakin haitallisia bakteereja. Lumoral-menetelmä perustuu tämän Biodesign-hankkeesta alkunsa saaneen, vuosia kestäneen tutkimustyön tuloksiin. Artikkelissa kuvataan menetelmän periaatteet ja se perustelee myös, miksi hammasterveys on niin tärkeää.

Suun piilevät ja krooniset tulehdukset voivat edesauttaa monien vakavien sairauksien kuten sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja keuhkosyövän syntyä sekä moninkertaistaa ennenaikaisen synnytyksen riskin odottavilla äideillä.

Hampaiden säännöllinen puhdistaminen on paras tapa ehkäistä hammassairauksia – muttei aina riittävä. Hampaiden pesu jättää usein jälkeensä mikroskooppista plakkia.

Uuden menetelmän avulla voidaan vaikuttaa tehokkaasti bakteereihin, sekä poistaa silmille näkymätöntä plakkia, jota on muutoin vaikeata poistaa.

Artikkelissa saamme myös kuulla perustajajäsenten kohtaamisesta ja tutkimusprojektin  alkuaskeleista. 

Lue koko artikkeli Aallon sivuilla tästä.

 

Mitä on fotodynaaminen terapia?

Mitä on fotodynaaminen terapia?

Fotodynaaminen terapia perustuu valokemialliseen reaktioon, joka löytyi sattumalta. Sen havaitsi ja dokumentoi ensimmäisenä lääketieteen opiskelija Oscar Raab vuonna 1900 Münchenissä. Raab oli tutkimassa tohvelieläimiä, ripsieläimiin kuuluvia yksisoluisia eliöitä, ja huomasi, että väriaineena käytetty orgaaninen yhdiste akridiinioranssi herkisti tohvelieläimet valolle.

Fotodynaaminen reaktiossa valo aktivoi valoherkkiä molekyylejä - yleensä väriaineita. Syntyy tapahtumaketju, jossa herkistyneet molekyylit vapauttavat reaktiivista happea ympäristöönsä. Omat solumme kykenevät siivoamaan reaktiivisen hapen niin, että ne säilyvät vahingoittumattomina - näin tapahtuu joka hetki soluhengityksessä. Tietyiltä bakteereilta tällainen kyky kuitenkin puuttuu, lähinnä siksi, että niiltä puuttuu reaktiivista happea hajottava katalaasientsyymi. 

PDT:n kehittäminen pysähtyi varhaisvaiheessaan antibioottien keksimisen vuoksi. Nykyisin, kun jokaiselle löydetylle antibiootille on kehittynyt resistentti kanta, ja antibioottiresistenssistä on tullut globaali terveydenhuoltoa kohtaava uhka, on tutkijoiden ja lääkäreiden kiinnostus PDT:tä kohtaan lisääntynyt.

Hammaslääketieteessä kiinnostus PDT:tä kohtaan on noussut siksi, että sillä on selvä vaikutus bakteerisiin biofilmeihin, toisin kuin millään muulla antibakteerisella menetelmällä. Menetelmä pystyy tunkeutumaan biofilmin rakenteeseen ja  antibioottihoitoon liittyvä resistenssin muodostuminen puuttuu. Soveltuvien valonlähteiden puute on hidastanut menetelmän käyttöönottoa laajasti. Niinpä hammasläääketieteessä PDT:tä on käytetty lähinnnä vastaanotoilla laservaloa käyttäen, vaikeasti hoidettavien bakteeritulehdusten hoitoon.

Uusimman LED-teknologian avulla KOITE® voi tuoda fotodynaamisen käsittelyn kaikkien koteihin, osaksi päivittäistä hampaiden hygienian hoitoa. 

PDT:n tutkimus on kehittynyt valtavasti viimeisten 15 vuoden aikana. Tämä näkyy erityisesti hammaslääketieteellisessä tutkimuksessa - uusia tutkimuksia on tehty runsaasti. Erityisesti PDT:n avulla on pyritty löytämään uusia keinoja hoitaa parodontiittia. Näissä tutkimuksissa on huomattu, että pysyvän vaikutuksen aikaansaamiseksi hoitoa suositellaan annettavaksi viikoittain. Kaikissa tehdyissä tutkimuksissa PDT on todettu turvalliseksi.

KOITE® antibakteerinen menetelmä kohdistuu hyvin tarkasti hammasplakin pintaan. Se on turvallisin ja tehokkain PDT-teknologia päivittäiseen käyttöön, karieksen ja ientulehduksen ennaltaehkäisyyn. 

 

Lumoral ensiesittelyssä Hammaslääkäripäivilllä

Lumoral ensiesittelyssä Hammaslääkäripäivilllä

Meillä on kunnia osallistua Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian järjestämille Hammaslääkäripäiville Helsingin Messukeskuksessa 7.-9.11.2019. Messujen teemana on Kiinni ajassa – katse tulevaan. 

Ammattilainen, olet lämpimästi tervetullut osastollemme 2k31 tutustumaan  Lumoral-menetelmään. Sovimme mielellämme myös tapaamisia - jos olet kiinnostunut juttelemaan kanssamme lisää, ota yhteyttä sakari@koitehealth.com

Koite Health esittelee Areena-lavalla torstaina ja perjantain klo 12.30 menetelmän tieteelliset perusteet. Tule kuulemaan!