Kansainvälinen Ienterveyspäivä tuo esiin suunterveyden merkityksen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille

Kansainvälinen Ienterveyspäivä tuo esiin suunterveyden merkityksen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille

Kansainvälinen Ienterveyspäivä, jota vietetään vuosittain 12. toukokuuta, pyrkii lisäämään tietoisuutta ientulehduksesta ja yleisesti suun terveydestä. Vuosittainen tapahtuma tarjoaa tilaisuuden painottaa ientulehduksen merkitystä kokonaisvaltaisen terveyden kannalta ja kannustaa ihmisiä kiinnittämään enemmän huomiota suun hoitoon.

Ientulehdus ei ole pelkästään terveen hymyn ylläpitämistä; se on laajasti yhteydessä kokonaishyvinvointiin. Tutkimukset ovat osoittaneet vahvat yhteydet ientulehduksen ja erilaisten systeemisten sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen, hengityselinsairauksiin ja raskauskomplikaatioihin.


Haluatko selvittää, onko sinulla iensairauden oireita? 
Pääset maailman hammaslääkärijärjestön (FDI) luomaan testiin klikkaamalla tästä.

Eurooppalaisen parodontologian kattojärjestön, European Federation of Periodontology (EFP), luotsaama "Gum Health Day (GHD)" – ienterveyspäivä – järjestetään yli 40 maassa ja kuudella mantereella. Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta ientulehduksen merkityksestä, erityisesti ienverenvuodon näkyvänä tulehdusoireena hampaan kiinnityskudossairauksissa ja hammasimplantteja ympäröivien kudosten tulehduksissa, sekä keskittyä erityisesti näiden tautien ennaltaehkäisyyn, diagnostiikkaan ja hoitomahdollisuuksiin.

Europerion Gum Health Day tarjoaa hammaslääkäreille hyvän ja visuaalisen tietopankin iensairauksiin liittyen 

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan vaikeat parodontaalisairaudet – parodontiitti sekä peri-implantiitti – koskettavat noin 19 prosenttia maailman aikuisväestöstä. Tunnustaen ongelman vakavuuden, maailman hammaslääkärijärjestö FDI on FDI Global Periodontal Health Project -työryhmänsä kautta kehittänyt joukon monipuolisia resursseja hammaslääkäreille, hammaslääkäriyhteisöille ja potilaille auttaakseen heitä lisäämään tietoisuutta ientulehduksesta. Viimeisimpänä he julkaisivat videon, jossa käsitellään vuonna 2017 julkaistun parodontaalisairauksien hoitoa koskevan luokitusjärjestelmän päivityksen sisältöä. 
Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.