Ientulehduksen oireet

Ientulehduksen ensimmäisen oireet ovat hengityksen haju, punoittavat ja hiukan turvonneet ikenet sekä harjaamisen tai lankaamisen yhteydessä esiintyvä verenvuoto. Verenvuoto on merkki tulehtuneista ikenistä, johon tulisi puuttua saman tien tehostamalla tulehtuneen kohdan puhdistamista.

Taustalla bakteeriärsytys

Ientulehduksen taustalla on bakteeriärsytys, joka syntyy puutteellisesta hampaiden puhdistamisesta. Hampaiden pintaan kertyy jatkuvasti plakkia, joka tulee poistaa huolellisesti vähintään kahdesti päivässä. Jos plakkia ei poisteta, sen bakteerit ärsyttävät ikeniä. Reaktiona bakteeriärsytykselle ien puolustautuu tulehdusreaktion avulla. Tulehdus kehittyy nopeasti erityisesti hampaiden väleihin.

Lumoral avuksi ientulehduksen poistamiseen

Ientulehdus rauhoittuu nopeasti kun bakteerin aiheuttama ärsytys poistuu. Hampaiden harjausta ja suun puhdistamista tulee lisätä heti ientulehduksen ilmettyä.

Lumoral-hoito vähentää hampaiden pinnalla olevaa vahingollisten bakteerien määrää hoitaen samalla aktiivista ientulehdusta sekä ehkäisten sen pahenemista. 

Lumoral eliminoi plakin bakteerit, jonka jälkeen bakteerikerros on helpompi harjata pois. Tämän voi tuntea hampaiden pinnan sileytenä ja puhtautena heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Antibakteerinen vaikutus kohdistuu ainoastaan plakkiin, eikä vaikuta muualla suussa.

Henkilöt, joilla helpommin muodostuu hammaskiveä, ovat huomanneet säännöllisen Lumoralin käytön vähentävän hammaskiven muodostumista. Lumoralin käyttö myös tehostaa ienten aineenvaihduntaa ja niiden elinvoimaisuutta.

Nopea hoito ennaltaehkäisee parodontiittia

Kun ientulehdus saadaan hoidettua pois jo varhain, ei parodontiitti pääse kehittymään.