Hampaasi hammaslääkäriasema: “Suosittelen Lumoral-hoitoa erityisesti asiakkaille, joilla on runsaasti hammaskiven muodostumista”

Hampaasi hammaslääkäriasema: “Suosittelen Lumoral-hoitoa erityisesti asiakkaille, joilla on runsaasti hammaskiven muodostumista”

Käynti hammaslääkärissä harvoin kuuluu ihmisten suosikkitoimenpiteisiin, mutta asiantunteva suunterveyden ammattilainen luo puitteet, joissa hyvä asiakaskokemus ja huolellisen kotihoidon tuki korostuvat. Tukeakseen potilaidensa omahoitoa Hampaasi hammaslääkäriasemien suunterveyden ammattilaiset suosittelevat suomalaista antibakteerista Lumoral-hoitoa.

"Potilaan hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää. Se ei koostu pelkästään vastaanotolla suoritetuista hoitotoimenpiteistä, vaan myös potilaan kotona suorittamasta omahoidosta," toteaa Hampaasi hammaslääkäriasemien hammaslääkäri Teo Soikkeli.

Soikkelin mukaan potilaan hyvä suunterveys syntyy yhteistyön tuloksena.

"Se on yhteistyötä, jossa me suunterveyden ammattilaiset hoidamme oman osuutemme vastaanotolla, ja toisaalta potilas huolehtii suunterveydestään itse kotona huolellisella omahoidolla. Molempia tarvitaan, jotta pääsemme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ja jotta potilaan suunterveys paranee ja pysyy korkealla tasolla."

Hampaasi hammaslääkäriasemien ammattilaiset panostavat kliinisen hoitotyön ohella paljon myös kotihoito-ohjeiden antamiseen – näin ollen myös suun terveysongelmien ennaltaehkäisyyn.

Teo muistuttaa, että viime vuosien aikana markkinoille on tullut erilaisia kotihoitoa tukevia laitteita.

“Esimerkiksi Lumoral on hyvä lisä suunterveydestään huolehtivien kotihoitorepertuaariin. Meillä itsellämme on omakohtaisia kokemuksia Lumoralin käytöstä omien potilaidemme hoidossa, ja saadun näytön perusteella se on osoittautunut hyödylliseksi monenlaisissa suun alueen ongelmissa," Teo Soikkeli sanoo.

Lumoral tuo uutta nostetta kotihoitoon

Myös Hampaasi hammaslääkäriasemien suuhygienisti Viivi Soikkeli on potilastyössään nähnyt, miten suomalainen suunterveyden innovaatio Lumoral vaikuttaa käyttäjiensä suunterveyteen.

"Lumoral-hoito perustuu siihen, että se vähentää tehokkaasti plakin määrää suussa ja samalla vähentää plakin ja hammaskiven muodostumista. Hammaskivi on kovettunutta, mineralisoitunutta plakkipeitettä, joka muodostuu, kun plakki jää pitkäksi aikaa poistamatta hampaista ja kovettuu syljen mineraalien kanssa."

Entä, miksi hammaskivi täytyy poistaa?

"Kun hampaan pinta on hammaskivestä karhea, siihen tarttuu helposti uusia bakteereja. Nämä bakteerit yhdessä hammaskiven kanssa ärsyttävät ientä ja aiheuttavat ientulehdusta. Hammaskiveä ei voi itse poistaa kotona, mutta me suuhygienistit ja hammaslääkärit annamme potilaille anti-infektiivisen hoidon, jossa hammaskivi poistetaan myös sieltä ientaskusta," Viivi kertoo. 

Hampaasi hammaslääkäriasemien suuhygienisti Viivi Soikkeli.

Lumoral-hoidon kohdennettu vaikutus

Antibakteerinen Lumoral-hoito toteutetaan mekaanisen hampaiden puhdistuksen lisänä, eikä se korvaa hammasharjan ja hammasvälien puhdistamisen tarvetta. Miksi mekaanista suun puhdistusta tehostavaa lisähoitoa sitten tarvitaan?

Tutkimusten perusteella hampaita harjaamalla saadaan vain 65% plakista poistettua. Jäännösplakkia jää jokaisella suuhun tehokkaimmankin hampaiden harjauksen jälkeen. Näin hampaat ja ikenet altistuvat jatkuvalle bakteeriärsytykselle. Se puolestaan altistaa reikiintymiselle ja ikenien tulehdukselle. Lumoral auttaa poistamaan tämän jäännösplakin. Säännöllisellä Lumoral-hoidolla hammaspinnat saadaan kunnolla puhtaiksi.

Tutkimusten mukaan säännöllinen antibakteerinen hoito perinteisen ei-kirurgisen standardihoidon tukena vähentää tulehdusta ienkudoksissa sekä parantaa suuhygieniaa ja syventyneiden taskujen paranemista kroonisessa parodontiitissa verrattuna tavanomaiseen hoitoon.

Antibakteerisen hoidon on osoitettu myös ennaltaehkäisevän ja osaltaan parantavan myös implanttien ympäryskudosten tulehduksia. Hoito sopii kaikille, mutta tehokkaimpana valoaktivoitava antibakteerinen hoito nähdään potilailla, joilla on tarvetta tehostettuun suuhygieniaan.

Toisin kuin tavanomaiset antibakteeriset suuvedet, jotka vaikuttavat koko suuhun, Lumoral-hoito vaikuttaa kohdennetusti vain plakkiin, vähentäen samalla bakteerien määrää ja hammaskiven muodostumista. 

 

 

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.