5 vinkkiä raikkaaseen suuhun

5 vinkkiä raikkaaseen suuhun

Pahanhajuinen hengitys, turvonneet tai verta vuotavat ikenet – pahimmassa tapauksessa hampaiden menettäminen. Suunterveys on asia, joka koskettaa meitä kaikkia, ja siihen liittyvät ongelmat ovat yleisempiä kuin uskommekaan. Tässä on muutamia yksinkertaisia keinoja, keinoja, joilla suu pysyy terveenä ja raikkaan tuoksuisena. 

  1. Harjaa hampaasi säännöllisesti

Useimmat tietävät, että hampaat tulisi harjata kahdesti päivässä. Silti me laiminlyömme tämän asian. Tai emme harjaa hampaitamme kunnolla, mikä johtaa huonompiin tuloksiin. Hampaita tulisi harjata kaksi kertaa päivässä vähintään kahden minuutin ajan fluorihammastahnaa käyttäen. Jos harjaat hampaitasi liian kovaa, saatat saatat pysyvästi vaurioittaa ikeniäsi ja jopa kiillettä, joten ole varovainen. Sähköhammasharja voi auttaa saamaan harjaustekniikan kuntoon.

  1. Pidä hammasvälit puhtaina

Hampaiden väleihin voi kertyä hammasplakkia, joka aiheuttaa pahanhajuista hengitystä ja hampaiden reikiintymistä. Hammasvälien unohtaminen voi pahimmillaan altistaa ikenien salakavalalle tulehdukselle. Varmista siis, että puhdistat hampaiden välit säännöllisesti hammasväliharjalla tai hammaslangalla. 

  1. Älä unohda kieltä 

Pahanhajuinen hengitys voi johtua kielen pinnalle kertyneestä bakteerikerrostumasta. Kielenkaapimen käyttö voi auttaa poistamaan hajua tuottavat bakteerit kielen nystyistä. Kielen pitäminen puhtaana auttaa pitämään suun raikkaan tuoksuisena.

  1. Vältä napostelua

Olet varmasti jo kuullut, että napostelu on pahasta, mutta tiedätkö, miksi? Koska hampaiden on hyvä levätä aterioiden välillä. Napostelu tuottaa suuhun happoa, joka vaurioittaa hampaiden kiillettä. Sylki neutraloi happamuutta ja auttaa hampaiden pintaa mineralisoitumaan uudelleen. Kaksi tuntia aterioiden välillä on hyvä nyrkkisääntö sopivalle ateriavälille. 

  1. Kun tarvitaan jotain enemmän

Useimmat meistä ovat poistattaneet hammaskiven hammaslääkärillä. Hammaskivi on kovettunutta hammasplakkia eli plakkia (jota kaikilla on hampaissaan), joka on joutunut kosketuksiin syljen sisältämien mineraalien kanssa. Napostelu tuottaa suuhun happoa, joka vaurioittaa hampaiden kiillettä. Sylki neutraloi happamuutta ja auttaa hampaiden pintaa mineralisoitumaan uudelleen. Kaksi tuntia aterioiden välillä on hyvä nyrkkisääntö sopivalle ateriavälille. 

Hammaskiven muodostumisen välttämiseksi hampaiden puhdistus on syytä hoitaa huolellisesti. Tutkimusten mukaan tavallinen hammasharja puhdistaa kuitenkin vain 65 prosenttia  plakista. Siksi suomalainen innovaatio Lumoral on kehitetty.

Tutkimukset osoittavat, että käyttämällä Lumoralia saat poistettua 99,9 prosenttia hampaiden plakin bakteereista. Säännöllisesti käytettynä Lumoral vähentää ientulehdusta. Se vähentää myös plakin ja hammaskiven muodostumista.

Jopa jatkuvassa käytössä Lumoral®-hoito säilyttää antibakteerisen  tehonsa. Samalla se ylläpitää suun bakteerien monimuotoisuutta. Teho kohdistuu tarkasti hammasplakkiin ilman vaikutusta normaaliin bakteeriflooraan, joka on suun terveydelle tärkeää.

Lumoralin avulla poistat jopa mikroskooppisen plakin. Säännöllinen käyttö kahdesti viikossa hidastaa plakin kehittymistä. Lumoral on CE-hyväksytty lääkinnällinen laite, jota hammaslääkärit suosittelevat potilailleen.

 
Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.