Usein kysyttyjä kysymyksiä

Pohditko, miten Lumoral-hoito toimii tai heräsikö sinulla kenties kysymyksiä hoidon soveltuvuudesta? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiimme alta.

Ellet löydä vastausta kysymykseesi, vastaamme niihin mielellämme sähköpostitse contact@koitehealth.com.

UKK

1. Kuinka usein Lumoralia tulisi käyttää?

A) Terve suu

Käytä Lumoralia neljän päivän välein, 10 minuuttia/kerta. Lumoralia saa käyttää myös useammin, jos haluaa varmistaa suun puhtauden. Laitteen käyttö on täysin turvallista.

B) Oireileva suu, esim. ientulehdus

Käytä Lumoralia joka päivä 1-2 kertaa kahden viikon ajan. Jos oireet eivät ole tästä huolimatta vieläkään poistuneet, suosittelemme sopimaan tapaamisen hammaslääkärisi kanssa.

Lumoralia voi käyttää myös vähemmän aikaa kuin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen kuitenkin saat, jos käytät Lumoralia 10 minuutin ajan / sessio.

Hoidon aikana voit huoletta katsella televisiota, lukea kirjaa, meditoida tai jopa kävellä, sillä hoito ei edellytä paikallaan olemista. Jos haluat liikkua, voit laittaa virtalähteen esimerkiksi taskuun käytön ajaksi.

Jos rentoudut niin syvästi, että nukahdat, laite sammuu automaattisesti 10 minuutin käytön jälkeen.

2. Miten Lumoral-laitteen suukappaleen voi puhdistaa?

Suukappaleen voi puhdistaa esimerkiksi nestemäisellä astianpesuaineella ja juoksevalla vedellä. Suukappaleen voi puhdistuksen jälkeen kevyesti kuivata talouspaperilla tai jättää kuivumaan itsekseen esimerkiksi käsipyyhkeen päälle. Johdossa oleva virtakytkin ei saisi kastua (roiskevesi ei haittaa), mutta suukappaleen voi huoletta upottaa veteen. Suosittelemme puhdistusta jokaisen käyttökerran jälkeen.

3. Mitä tehdä jos suukappale ei istu täydellisesti hampaisiini?

Suukappaleen ei tarvitse istua täydellisesti hampaisiin. Riittää että suukappale on suussa. Hoitoteho on silloin yhtä hyvä kuin suukappale istuisi täydellisesti hampaisiin.

Huomaathan, että Lumoralia pidetään suussa hellästi. Se ei muotoudu hampaisiin, eikä sitä tule purra.

Pureminen tai muu mekaaninen rasitus voi vaurioittaa pintaa tai johtaa LEDien ennenaikaiseen rikkoutumiseen.

4. Voinko purra Lumoralia?

Kun Lumoral-suukappale on suussasi, rentouta leukasi ja koeta välttää puruotetta.

Lumoralia ei tule purra. Mekaaninen rasitus voi vaurioittaa suukappaleen pintaa ja johtaa LEDien rikkoutumiseen.
Ethän käytä tuotetta, jos suukappaleen pinnassa on vaurioita.

Ota meihin yhteyttä contact@koitehealth.com, jos sinulla on kysyttävää.

5. Lumoral tuntuu kuumalta, onko se normaalia?

Se on normaalia. Lämpö on osa hoitovaikutusta. Väriaineen ja valon kohtaamisessa syntyy lämpöenergiaa, joka on bakteereille haitallista. Se tuntuu usein käytön alussa voimakkaammin. Lämpöä syntyy usein erityisen paljon, kun plakkia on runsaammin. Kun käytät säännöllisesti Lumoralia, plakin määrä vähenee.

6. Lumoral-laitteeni ei käynnisty ja sen ohjausyksikön valo vilkkuu. Miten minun tulisi toimia?

Lumoral-laite käynnistyy parhaiten, kun suukappaleen johto liitetään virtalähteeseen juuri ennen käyttöä, ja suukappaleen valo käynnistetään painamalla johdossa olevaa pyöreää nappia.

Virtalähteen nappia ei tule painaa. Silloin virtalähde mittaa omaa varaustaan sen sijaan, että se antaisi virtaa Lumoral-laitteelle.

Mikäli laitteen käynnistämiseen liittyen herää ongelmia, kokeile ensin kytkeä suukappaleen johto virtalähteeseen uudelleen. Varmista myös, että liitin on kunnolla kiinni virtalähteessä.

7. Mitä on Lumorinse ja miten sitä käytetään?

Lumorinse on veteen liukenevista tabletista valmistettava mintunmakuinen suuhuuhde, jota purskutellaan Lumoral-hoidon ensimmäisessä vaiheessa.

Lumorinsen purskuttelu on välttämätön osa Lumoral-hoitoa, sillä antibakteerinen vaikutus toteutuu Lumorinsen sisältämän vaikuttavan aineen avulla. Lumorinsen vaikuttava aine on valoherkkä väriaine, joka tarttuu hampaassa olevan plakin pintaan.

Väriaineena käytettävä indosyaniinivihreä on turvallinen, ruoansulatuskanavassa imeytymätön molekyyli, joka yhdessä Lumoral-laitteen valon kanssa tuottaa plakkiin kohdennetun antibakteerisen vaikutuksen.

Lumoral-aloituspakkaus sisältää 10 kpl Lumorinse-tabletteja. Tabletteja myös myydään erikseen 10 ja 30 kappaleen pakkauksissa.

Lisää yksi Lumorinse-tabletti 30 millilitraan vettä. Anna tabletin liuota. Purskuttele liuosta suussa minuutin ajan ja sylje se sitten pois. Älä huuhdo suuta vedellä purskuttelun jälkeen. Purskuttelu saa väriaineen tarttumaan plakin pintaan, ja se on edellytys hoidon onnistumiselle. Huomioithan, että plakin värjäytyminen ei ole selvästi silmin nähtävissä.

Lumorinsen sisältämä indosyaniinivihreä on vesiliukoinen, joten se ei värjää hampaita ja huuhtoutuu suusta hampaiden harjauksen yhteydessä.

Jos kuitenkin huomaat, että ienrajaan tai kielen pintaan on jäänyt vihreää väriä, voit harjata hampaat uudestaan tai puhdistaa kielen esimerkiksi kielenkaapimella.

8. Täytyykö virtalähde ladata ennen ensimmäistä käyttökertaa?

Kun saat aloituspakkauksen, virtalähteessä on virtaa useaan käyttökertaan. Täyteen ladattuna virtalähde riittää jopa 10–15 käyttökertaan laitteen käyttötiheydestä riippuen.

Virtalähteen lataaminen onnistuu aloituspakkauksen mukana, suukappalepakkauksen sisällä tulleen latausjohdon avulla, jonka voit liittää esimerkiksi matkapuhelimesi laturiin.

9. Onko Lumoralin käyttö turvallista?

Lumoral on hammaslääkärien suosittelema, tieteellisesti todennettu lääkinnällinen laite suun- ja hammassairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Antibakteerinen menetelmä, johon Lumoral-hoito perustuu, on laajalti käytössä niin hammaslääketieteessä kuin lääketieteessä. Lumoral on ensimmäinen laite, joka tuo tämän antibakteerisen menetelmän kotikäyttöön. Menetelmän antibakteerinen vaikutus on arvioitu samoilla menetelmillä kuin esimerkiksi antibioottien teho.


Lääkinnällisten laitteiden vaatimukset on määritetty Euroopan Unioinin lääkinnällisiä laitteita koskevassa asetuksessa (EU 2017/745). Tällaisten laitteiden teho, vaikuttavuus ja turvallisuus tarkastetaan aina kolmannen osapuolen toimesta. Prosessi on vaativa, ja Lumoral täyttää nämä vaatimukset.

Huomioithan, että Lumoral-hoidon hyödyt pohjautuvat sen säännölliseen käyttöön osana huolellista suuhygieniaa. Harjaathan siis hampaat huolellisesti aamuin ja illoin sekä puhdistat hammasvälit päivittäin.

10. Miten Lumorinse-kestotilaus toimii?

Kun valitset kestotilauksen, toimitamme sinulle 30 kpl Lumorinse-tabletteja kolmen kuukauden välein. Määrä on arvioitu kahden viikoittaisen käyttökerran perusteella. Voit tilata isomman määrän tabletteja lisäämällä ostoskoriin useamman 30 kpl kestotilauksen.

Veloitamme tilauksen maksukortiltasi ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Tämän jälkeen tilaus toistuu automaattisesti kolmen kuukauden välein kunnes perut tilauksen.

11. Miksi pelkkä hampaiden harjaus ja lankaaminen ei riitä?

Jäännösplakkia jää hampaisiin huolellisenkin hampaiden pesun jälkeen. Jäännösplakki ärsyttää ikeniä ja aiheuttaa suurimman osan hampaiden ja suun pulmista edistäen reikiintymistä, hammaskiven muodostumista ja ientulehdusta. Lumoral inaktivoi plakin bakteerit, minkä jälkeen ne on helpompi poistaa. Lumoralin käyttö poistaa yli 99.99 % niistä bakteereista, joihin et yllä hammasharjalla tai hammaslangalla.

Jopa joka toinen suomalainen kärsii tietämättään jonkinasteisesta tulehduksesta suussa. Tämä kielii siitä, että suunterveyden hoidon nykyinen taso Suomessa ei riitä. Hoitamattomina hammas- ja iensairauksien on todettu altistavan jopa 200 yleissairaudelle, muiden muassa sydän- ja verisuonitaudeille, kakkostyypin diabetekselle sekä reumalle. Ongelmien ennaltaehkäiseminen ja hoitaminen on siksi ensiarvoisen tärkeää.

Lumoral auttaa ennaltaehkäisemään ja hoitamaan suu- ja hammassairauksia osana huolellista hampaidenhoitorutiinia.

12. Vaalentaako Lumoral hampaitani?

Lumoral tuo esiin hampaittesi luonnollisen sävyn ja ehkäisee värjäytymien syntyä. Se auttaa myös poistamaan jo syntyneitä värjäytymiä, erityisesti silloin kun ne johtuvat hampaisiin kiinnittyneestä jäännösplakista tai väriä tuottavista bakteerilajeista.

Muistathan, että Lumoral ei ole valkaisulaite, vaan tarkoitettu suun terveyden hoitoon ja ylläpitoon. Jos hampaiden valkaisu kiinnostaa sinua, me suosittelemme kääntymään suun terveyden ammattilaisen puoleen - hän osaa arvioida, voiko hampaitasi valkaista, ja osaa tehdä valkaisun turvallisesti. Ennen mahdollista valkaisua suusi tulisi olla terve ja hampaiden tulisi olla täysin puhtaat. Tässä Lumoral on sinulle apuna.

Tilaus ja saatavuus

1. Tuotteiden tilaus ja toimitus

Lumoral-tuotteiden tilaus onnistuu verkkokaupastamme.

Tuotteet lähtevät matkaan kahden arkipäivän sisään tilauksen käsittelystä. Tuotteiden toimituksesta kotimaassa vastaa Posti. Lumoral-aloituspakkaus toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen. Lumorinse-tabletit sen sijaan toimitetaan suoraan kotiisi Posti-pakettina, jos vain mahdollista.

Kampanja-aikoina (esim. Black Friday) toimitusajat voivat olla tavanomaista pidempiä. Ulkomaille lähtevistä toimituksista vastaa joko Posti tai DHL.

2. Kestotilauksen peruutus ja muut tilausta koskevat muutokset

Voit ilmoittaa meille kestotilaukseen liittyvistä muutoksista tai peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen contact@koitehealth.com.

3. Saako Lumoralia myös apteekeista?

Lumoral on paitsi tilattavissa verkkokaupastamme myös saatavilla kaikista Suomen apteekeista maaliskuusta 2022 alkaen. Jos et löydä Lumoral-tuotteita lähi-apteekistasi, käännythän apteekin henkilökunnan puoleen.

Tuotteita on saatavilla myös useilta asiantuntijaklinikoilta ja jälleenmyyjiltä. Monet hammaslääkäri- ja suuhygienistiklinikat neuvovat Lumoralin käytössä ja myös myyvät tuotteita.

Soveltuvuus

1. Mitä jos Lumoral-laitteen suukappale ei sovi minulle?

Jos huomaat, ettei suukappale syystä tai toisesta istu suuhusi täydellisesti, ei syytä huoleen. Suukappaleen tehtävä on annostella valoa ja valon teho riittää, vaikka se ei täysin sovittuisikaan suuhusi. Huomioithan kuitenkin, että laitetta ei tule purra, vaan se tulee asettaa hellästi suuhun.

Jos koet, että suukappale on täysin epäsopiva, etkä voi sitä käyttää, on tuotteillamme 30 päivän palautusoikeus.

Ota yhteys meihin sähköpostitse contact@koitehealth.com, jos havaitset saamasi laitteen toiminnassa jotain vikaa.

2. Soveltuuko Lumoral-hoito lapsille?

Lumoral-hoito soveltuu sekä aikuisille että lapsille. Saatavilla oleva aikuisten malli sopii noin 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

Lumoral-laitteen suukappaleesta on parhaillaan kehitteillä pienillekin lapsille soveltuva versio. Lasten versio tulee arvion mukaan saataville vuoden 2022 aikana.

Alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää Lumoral-laitetta vain aikuisten valvonnassa.

3. Olen raskaana. Voinko käyttää Lumoralia?

Lumoralia on turvallista käyttää raskauden aikana. Raskausajan hormonitoiminnan muutokset vaikuttavat myös odottavan äidin suunterveyteen. Hampaat reikiintyvät aiempaa helpommin ja ientulehduksen riski kasvaa. Raskausaikana on siksi erityisen tärkeää huolehtia tehokkaasta hampaiden ja hammasvälien puhdistuksesta sekä suun terveydestä. Tulevan äidin raskaudenaikaiset puutteet suun terveydessä voivat aiheuttaa merkittävän haitan syntymättömälle lapselle. Siksi menetelmän käyttö on suositeltavaa myös odottavalle äidille.

4. Minulla on oikomiskoje. Voinko käyttää Lumoralia?

Lumoral sopii käytettäväksi myös oikomishoidon aikana. Jos sinulla on kiinteä oikomiskoje, hampaiden puhdistaminen on tavallista haastavampaa. Riski hampaiden reikiintymiseen ja iensairauden syntyyn on suurentunut, sillä plakkia kertyy helposti oikomiskojeen ympärille ja sitä on vaikea poistaa riittävän tarkasti pelkällä hammasharjalla ja hammaslangalla. Lumoralin avulla inaktivoit plakkia muodostavat bakteerit tehokkaasti vaikuttamatta suun normaaliflooraan. Inaktivoidut bakteerit on helpompi poistaa oikomiskojeen ympäriltä harjaamalla ja langan avulla.

5. Minulla on diabetes. Voinko käyttää Lumoralia?

Lumoral-hoito tarjoaa diabeetikolle tehokkaan avun hammashygieniasta huolehtimiseen kotioloissa. Diabeetikoilla on noin kolminkertainen riski sairastua iensairauteen. Iensairauden ja diabeteksen välillä on myös kaksisuuntainen vaikuttavuus, jossa diabetes nostaa iensairauden muodostumisen riskiä, ja toisaalta pitkäaikainen ikenien tulehdus heikentää verensokerin säätelyä. Diabetesta sairastavan henkilön on siksi erittäin tärkeää pitää huolta suun terveydestä.

Lumoral kohdentaa voimakkaan antibakteerisen vaikutuksen hammasplakkiin ja ienra­jan taudinaiheuttajiin, ja eliminoi siten haitalliset bakteerit. Hoidon anti­bakteerinen vaikutus on tehokkaampi kuin klooriheksidiiniä sisältävien suuvesien ja se soveltuu jat­kuvaan käyttöön, sillä se ei muodosta bakteeriresistenssiä.

6. Minulla on implantti. Sopiiko Lumoral minulle?

Lumoral soveltuu käytettäväksi erilaisten implantti-ja siltaratkaisujen kanssa. Hyvin hoidettuna hammasimplantti voi kestää koko elämän. Siitä kannattaa pitää hyvää huolta.

Hammasplakin bakteerit tulehduttavat helposti kudoksen implantin ympärillä, ja sen vuoksi tehostettu suuhygienia on tarpeen implantin hoidossa. Tulehdukset kannattaa ehkäistä ennalta.

Lumoralin vaikutusta on tutkittu implanttia ympäröivän kudoksen tulehduksen hoidossa erinomaisin tuloksin, ja useita lisätutkimuksia implanttihoidon eri vaiheissa on käynnissä yliopistoissa sekä Suomessa että Ruotsissa.

Turvallisuus

1. Onko Lumoral-hoito turvallinen?

Lumoral on tutkitusti todennettu lääkinnällinen laite suun- ja hammassairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Teknologia, johon Lumoral-hoito perustuu, on laajalti käytössä niin hammaslääketieteessä kuin lääketieteessä. Lumoral on ensimmäinen laite, joka tuo antibakteerisen menetelmän kotikäyttöön. Menetelmän antibakteerinen vaikutus on arvioitu samoilla menetelmillä kuin esimerkiksi antibioottien teho.

Lumoral-laite ja Lumorinse-suuhuuhde ovat huolellisesti kehitetty vuosien laboratoriotyön ja laadukkaasti toteutetun kliinisen tutkimuksen avulla. Ne muodostavat yhdessä lääkinnällisen laitteen ja ovat CE-merkittyjä.

CE-merkintä tuotteessa on todiste siitä, että tuotteen valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU-direktiivien vaatimukset, kuten turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset.

Huomioithan, että Lumoral-hoidon hyödyt pohjautuvat säännölliseen käyttöön osana huolellista suuhygieniaa. Harjaathan siis hampaat huolellisesti aamuin ja illoin sekä puhdistat hammasvälit päivittäin.

2. Mihin Lumoral-hoidon tehokkuus perustuu?

Lumoral-hoito perustuu fotodynaamiseen ilmiöön ja sen antibakteeriseen vaikutukseen. Lääketieteen sovelluksissa tällaista valon ja valoherkisteen yhdistämistä kutsutaan fotodynaamiseksi terapiaksi (PDT, engl. photodynamic therapy).

Fotodynaamista terapiaa on tutkittu laajalti sekä lääketieteessä että hammaslääketieteessä. Menetelmää pidetään hyvin turvallisena, ja sillä on runsaasti erilaisia lääketieteellisiä käyttösovelluksia. Hammaslääketieteessä erityisen mielenkiintoista on antibakteerisen fotodynaamisen terapian kyky vaikuttaa hammasplakin bakteereihin.

Lumoral-hoidon tehokkuus perustuu Lumorinse-suuhuuhteen aktiiviseen aineeseen, joka on hampaiden plakin pintaan tarttuva valoherkkä aine, joka Lumoral-laitteen valon vaikutuksesta tuottaa plakkiin kohdennetun antibakteerisen vaikutuksen. Väriaineena käytettävä indosyaniinivihreä on turvallinen, ruoansulatuskanavassa imeytymätön molekyyli, joka on käytössä suonensisäisesti lääketieteellisessä diagnostiikassa muun muassa maksan toiminnan arvioinnissa.

3. Lumoralin käyttö tuntuu yllättävän kuumalta. Onko se normaalia?

Lämmön tunne suussa on osa Lumoral-hoidon vaikutusta. 85 % menetelmän tuottamasta energiasta vapautuu lämpönä. Lämmön kokeminen hoidon aikana on hyvin yksilöllistä. Siihen vaikuttavat yksilölliset ominaisuudet, kuten muun muassa syljen eritys ja plakin määrä. Jos plakkia on runsaasti, lämpöä on enemmän. Säännöllisen käytön myötä plakin määrä vähenee ja Lumoralin käytöstä tulee miellyttävämpää.

Jos kuumuus tuntuu epämukavalta, voit välillä sylkäistä ja huuhtaista suukappaletta viileällä vedellä. Sylki kuumenee laitteen käytön aikana, joten sylkäiseminen yleensä helpottaa.

4. Mitä Lumorinse sisältää?

Lumorinsen vaikuttava aine on indosyaniinivihreä-väriaine. Indosyaniinivihreä ei imeydy ruoansulatuskanavassa, joten ei haittaa, vaikka Lumorinseä vahingossa nielisi. Lumoral-hoidossa suuhuuhdetta toki vain purskutellaan, ja syljetään pois.

Lumorinsen ainesosat: mannitoli, ksylitoli, askorbiinihappo, natriumbikarbonaatti, polyvidoni, indosyaniinivihreä, magnesiumstearaatti, piidioksidi ja piparminttuaromi.

5. Lumoral-laite on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Mitä se tarkoittaa?

Lumoral-laite ja Lumorinse-suuhuuhde ovat huolellisesti kehitetty vuosien laboratoriotyön ja laadukkaasti toteutetun kliinisen tutkimuksen avulla. Ne muodostavat yhdessä lääkinnällisen laitteen ja ovat CE-merkittyjä.

CE-merkintä tuotteessa on todiste siitä, että tuotteen valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU-direktiivien vaatimukset, kuten turvallisuus-, terveys- ja ympäristövaatimukset. Lumoral-hoidon tehokkuus ja turvallisuus arvioidaan osana lääkinnällisen laitteen hyväksyntäprosessia kolmannen osapuolen toimesta. Tuote on myös läpäissyt mahdolliset vaaditut tarkastukset.

Suomessa lääkinnällisiä laitteita valvoo lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

6. Sisältääkö Lumoral UV-valoa?

Lumoral ei sisällä UV-valoa lainkaan. Se tuottaa valoa tarkkaan määritellyillä punaisen ja sinisen valon aallonpituuksilla.

Lumoralin ainutlaatuiset LEDit ovat patentoituja ja laite on CE-merkitty lääkinnällinen laite. Lumoralin kaksoisvaloa hyödyntävä antibakteerinen hoito sai vuonna 2017 Aalto Yliopiston Innovaatiopalkinnon.