Mitä on Lumorinse?

Lumorinsen aktiivinen aine on valoherkkä väriaine, jota annostellaan käytännöllisen poretabletin muodossa juuri ennen käyttöä. Veteen liuotettuna poretabletista muodostuu suuhuuhde, joka on välttämätön osa Lumoral-menetelmää. Väriaine tuottaa yhdessä tiettyjen valon aallonpituuksien kanssa plakkiin kohdennetun antibakteerisen vaikutuksen. 

Väriaineena käytetään indosyaniinivihreää. Se on turvallinen, ruoansulatuskanavassa imeytymätön molekyyli, joka on käytössä suonensisäisesti lääketieteellisessä diagnostiikassa muun muassa maksan toiminnan arvioinnissa. Aine sai käyttöluvan Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta jo vuonna 1958. 

Lumorinseä ei niellä, vaan se purskutellaan suussa ja syljetään pois. Purskuttelu saa väriaineen tarttumaan plakin pintaan. Kun aine aktivoidaan suukappaleen kaksoisvalolla, kohdistuu vaikutus plakin bakteereihin. 

Kuinka usein minun tulee käyttää Lumoralia?

Suosittelemme käyttämään Lumoral-menetelmää vähintään kaksi kertaa viikossa kymmenen minuutin ajan yhdessä Lumorinse-suuhuuhteen kanssa. Säännöllinen käyttö ennaltaehkäisee kariesta ja ientulehdusta. Hampaat on mahdollista harjata erittäin puhtaiksi, sillä plakin koostumus muuttuu helpommin poistettavaksi. Hoida samalla hampaitasi harjaamalla vähintään kaksi kertaa päivässä ja puhdistamalla hammasvälisi.

Lumoral-laitetta on turvallista käyttää myös päivittäin. Muista, että tarvitset Lumorinse-poretabletin jokaista käyttöä varten. Lumoral-menetelmää vastaan ei kehity bakteeriresistenssiä.

Kuinka pitkään minun tulisi käyttää Lumoralia?

Lumoral-laite annostelee valoa 10 minuuttia kerrallaan. Se on sopiva määrä ennaltaehkäisemään kariesta ja ientulehdusta säännöllisesti käytettynä. Valottamisen aikana voit rentoutua, lukea, katsella televisiota, meditoida tai kävelläkin. Virtalähteen voit käytön ajaksi laittaa taskuun, jos haluat liikkua. Jos rentoudut niin syvästi, että nukahdat, laite sammuu kymmenen minuutin käytön jälkeen automaattisesti. 

Onko Lumoral ja Lumorinse turvallisia?

Lumoral-menetelmä, jossa käytetään Lumoral-valotinta ja Lumorinse-suuhuuhdetta, perustuu fotodynaamiseen ilmiöön ja sen antibakteeriseen vaikutukseen. Lääketieteen sovelluksissa tällaista valon ja valoherkisteen yhdistämistä kutsutaan fotodynaamiseksi terapiaksi (PDT, engl. Photodynamic therapy).

PDT:tä on laajasti tutkittu lääketieteessä ja hammaslääketieteessä, ja menetelmää pidetään hyvin turvallisena. Sillä on runsaasti erilaisia lääketieteellisiä käyttösovelluksia. Hammaslääketieteessä erityisen mielenkiintoista on antibakteerisen PDT:n kyky vaikuttaa biofilmin (hammasplakin) bakteereihin. Lumoral ja Lumorinse ovat huolellisesti kehitetty vuosien laboratoriotyön ja laadukkaasti toteutetun kliinisen tutkimuksen avulla. Ne muodostavat yhdessä luokan I lääkinnällisen laitteen ja ovat CE-merkittyjä.  

Lumoral ei käynnisty, ja sen ohjausyksikön valo vilkkuu.

Lumoralin virtalähteen sivussa on kytkin, jolla voi tarkistaa akun varaustason.
Sivukytkintä painaessasi akun virranjako keskeytyy n. 30 sekunniksi.
Sivukytkimen kaksoispainallus nollaa virtalähteen uudelleen toimintavalmiiksi.

Huomaa: Jos Lumoral on kiinnitetty virtalähteeseen sivukytkintä painaessa,
virrankulku Lumoraliin keskeytyy. Tällöin laitteen saa toimimaan seuraavasti:

  1.  Irrota Lumoral virtalähteestä.
  2.  Nollaa virtalähde kaksoispainamalla virtalähteen sivukytkintä (tai odota 30 s.).
  3. Kytke Lumoral uudelleen virtalähteeseen.

Mitä jos Lumoralin suukappale ei sovi minulle?

Lumoral-suukappale on suunniteltu soveltumaan useimmille aikuisille. Valon teho riittää, vaikka suukappale ei istuisikaan täydellisesti. 

Jos koet että Lumoral ei istu riittävän hyvin, voit palauttaa laitteen.

Lumoral-suukappaleen lasten koko on tulossa saataville syksyllä.