Home / Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä on Lumorinse?

Lumorinsen aktiivinen aine on valoherkkä väriaine, jota annostellaan käytännöllisen poretabletin muodossa. Veteen liuotettuna poretabletista muodostuu suuhuuhde, joka on välttämätön osa Lumoral-menetelmää. Väriaine tuottaa yhdessä tiettyjen valon aallonpituuksien kanssa plakkiin kohdennetun antibakteerisen vaikutuksen. 

Väriaineena käytetään indosyaniinivihreää. Se on turvallinen, ruoansulatuskanavassa imeytymätön molekyyli, joka on käytössä suonensisäisesti lääketieteellisessä diagnostiikassa muun muassa maksan toiminnan arvioinnissa. Aine sai käyttöluvan Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolta jo vuonna 1958. 

Lumorinseä ei niellä, vaan se purskutellaan suussa ja syljetään pois. Purskuttelu saa väriaineen tarttumaan plakin pintaan. Kun aine aktivoidaan suukappaleen kaksoisvalolla, kohdistuu vaikutus plakin bakteereihin. 

Kuinka usein minun tulee käyttää Lumoralia?

Suosittelemme käyttämään Lumoral-menetelmää vähintään kaksi kertaa viikossa kymmenen minuutin ajan yhdessä Lumorinse-suuhuuhteen kanssa. Säännöllinen käyttö ennaltaehkäisee kariesta ja ientulehdusta ja syväpuhdistaa hampaasi. Hoida samalla hampaitasi harjaamalla vähintään kaksi kertaa päivässä ja puhdistamalla hammasvälisi.

Lumoral-laitetta on turvallista käyttää myös päivittäin. Muista, että tarvitset Lumorinse-poretabletin jokaista käyttöä varten. Lumoral-menetelmää vastaan ei kehity bakteeriresistenssiä.

 

Kuinka pitkään minun tulisi käyttää Lumoralia?

Lumoral-laite annostelee valoa 10 minuuttia kerrallaan. Se on sopiva määrä ennaltaehkäisemään kariesta ja ientulehdusta säännöllisesti käytettynä. Valottamisen aikana voit rentoutua, lukea, katsella televisiota, meditoida tai kävelläkin. Virtalähteen voit käytön ajaksi laittaa taskuun, jos haluat liikkua. Jos rentoudut niin syvästi, että nukahdat, laite sammuu kymmenen minuutin käytön jälkeen automaattisesti. 

Onko Lumoral ja Lumorinse turvallisia?

Lumoral-menetelmä, jossa käytetään Lumoral-valotinta ja Lumorinse-suuhuuhdetta, perustuu fotodynaamiseen ilmiöön ja sen antibakteeriseen vaikutukseen. Lääketieteen sovelluksissa tällaista valon ja valoherkisteen yhdistämistä kutsutaan fotodynaamiseksi terapiaksi (PDT, engl. Photodynamic therapy).

PDT:tä on laajasti tutkittu lääketieteessä ja hammaslääketieteessä, ja menetelmää pidetään hyvin turvallisena. Sillä on runsaasti erilaisia lääketieteellisiä käyttösovelluksia. Lumoral ja Lumorinse ovat huolellisesti kehitetty vuosien laboratoriotyön ja laadukkaasti toteutetun kliinisen tutkimuksen avulla. Ne muodostavat yhdessä luokan I lääkinnällisen laitteen ja ovat CE-merkittyjä.