Suomalainen suulääketieteellisen terveysteknologian edelläkävijä Koite Health Oy järjesti 7.5.2024 ensimmäisen Lumoral-asiakastilaisuutensa Espoon Nihtisillassa. Tilaisuus oli menestys ja houkutti parisenkymmentä aktiivista Lumoral-käyttäjää – Salosta asti – viettämään rentoa iltaa tutustuen Lumoral-menetelmään ja sen taustalla olevaan tieteeseen sekä Lumoral-tiimiin.
– Halusimme tavata asiakkaitamme kasvotusten, kertoa heille ajankohtaisia Lumoral-uutisia ja vastata asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin henkilökohtaisesti. Tilaisuuden osallistujamäärä ylitti tavoitteemme, mikä on sydäntä lämmittävää, kuvaili Koite Health Oy:n markkinointijohtaja Pekka Ruuska.
Tapahtuma osoitti Lumoralin merkityksen suunterveyden ylläpidossa ja innosti osallistujia entistä syvemmin tutustumaan kotimaiseen innovatiiviseen teknologiaan.
Lämmintunnelmaisessa tilaisuudessa keskustelu kävi vilkkaana. Varsinaisia esityksiä tapahtumassa pitivät Lumoral-innovaation taustalla olevat tiedemiehet HUS:n lasten sydän- ja elinsiirtokirurgi ja tutkija Tommi Pätilä sekä Koite Health Oy:n toimitusjohtaja, DI, Sakari Nikinmaa.
Tilaisuudessa myös esiteltiin samana päivänä julkistettu Lumoral app -mobiiliaplikaatio, jonka Koite Health kehitti yhdessä ohjelmistokehitysyhtiö Reaktor Oy:n kanssa suunterveyden ylläpidon tueksi. Sovellus auttaa Lumoral-käyttäjiä ylläpitämään kestäviä suunhoitotapoja, ja se integroi modernia teknologiaa vaivattomasti osaksi Lumoral-käyttäjien päivittäisiä suuhygieniarutiineja.
Asiakaskokemuksia ja asiantuntijavastauksia
Asiakkaat kertoivat asiantuntijaluentojen lomassa omakohtaisista kokemuksistaan Lumoral-menetelmän käytöstä. He myös paljastivat, mikä sai heidät alun perin houkuteltua suomalaisen suunterveyttä parantavan terveysteknologiatuotteen käytön pariin.
Yksi tilaisuuden osallistujista kertoi autoimmuunisairaudestaan, ja siitä, kuinka hän löysi Lumoralin etsiessään ratkaisua suun alueen pulmiin. Hän kertoi kokeneensa Lumoral-käytön tuoneen suunterveyteen merkittävää helpotusta.
Toinen osallistuja halusi selvittää, että voiko Lumoralia käyttää, mikäli on kiillevaurio suussa. Tähän tilaisuudessa mukana ollut erikoishammaslääkäri Pekka Kallio vastasi myönteisesti: Lumoral-menetelmä tarjoaa myös kiillevauriota poteville lapsipotilaille etua osana huolellista suuhygieniarutiinia.
Parodontologian parissa pitkään työskentelevä Kallio on selvittänyt Lumoral-hoidon tehoa omilla potilaillaan, ja hän on näytön pohjalta päätynyt suosittelemaan heille Lumoral-hoitomenetelmän käyttöä ennen ja jälkeen implanttileikkausten.
Tehostetun Lumoral-hoidon tavoitteena on Kallion mukaan edistää leikkauksesta parantumista ja samalla parantaa implanttihoidon onnistumista. Kallion mukaan Lumoral-hoidon käytön seurauksena myös klooriheksidiiniin liittyvä hampaiden värjäytyminen voidaan minimoida, mistä potilaat ovat tyytyväisiä.
Tehostetulla Lumoral-hoidolla Kallio tarkoitti Lumoral-menetelmän käyttöä päivittäin kahden viikon ajan ennen ja jälkeen implanttien asennusta. Koska jokainen meistä on oma yksilönsä, ja myös suunhoidon tarpeet ovat jokaisella yksilölliset, Lumoral-menetelmän tarvittavan hoitotiheyden arvioi aina hammaslääkäri, hän korosti.
Suunterveyden alan asiantuntijoiden ja somevaikuttajien suosituksia sekä kysymyksiä metallien vaikutuksista
Moni asiakas kertoi suunhoidon ammattilaisten suosittelujen olleen keskeinen tekijä Lumoral-laitteen hankintapäätöksen tekemiseen. Moni myös kertoi kuulleensa Lumoralista vaikuttajilta, jotka ovat sosiaalisen median kautta tuoneet omaa Lumoral-käyttöään esille seuraajilleen. Eräs nuori nainen mainitsi äitinsä ja tämän ystävättären innostuneen tuotteesta niin, että olivat yhdessä tulleet Salosta asti tapahtumaan.
Keskusteluissa nousi esille huoli metallien vaikutuksesta Lumoralin käyttöön. Esimerkiksi amalgaamipaikat tai implantit – johtuuko Lumoral-hoidon aikainen lämmön tunne suussa suussa olevasta metallista?
Tähän Lumoral-asiantuntijat totesivat, ettei metalli suussa ole ongelma – päinvastoin – Lumoralin käyttöä suositellaan esimerkiksi juuri silloin, kun on metalleja sisältäviä hammasimplantteja suussa. Lumoral-hoidon aikana syntyvä lämmön tunne johtuu hampaiden pinnoille ja ikenien rajapinnoille kertyneestä plakista. Säännöllisellä Lumoral-hoidolla plakin määrä suussa vähenee, jolloin myös myös hoidon aikana syntyvän lämmön määrä vähenee, asiantuntijat totesivat.
– Tilaisuuden positiivinen vastaanotto ja osallistujien aktiivisuus vahvistavat päätöstä tehdä Lumoral-asiakastapahtumasta vuosittainen perinne. Tapahtuma tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden syventyä suomalaiseen terveysteknologiainnovaatioon ja jakaa kokemuksiaan yhdessä muiden Lumoral-käyttäjien sekä asiantuntijoiden kanssa, Pekka Ruuska totesi.
Esityksiä Lumoral-tapahtumassa pitivät Lumoral-innovaation taustalla olevat tiedemiehet HUS:n lasten sydän- ja elinsiirtokirurgi ja tutkija Tommi Pätilä (pääkuvassa) sekä Koite Health Oy:n toimitusjohtaja, DI, Sakari Nikinmaa (ylläolevassa kuvassa).