Hammaslääkäripäivät 2023: Lumoralin tieteelliset tutkimukset valokeilassa

Hammaslääkäripäivät 2023: Lumoralin tieteelliset tutkimukset valokeilassa

Hammaslääkäripäivät 2023 -tapahtuma pidettiin Helsingin messukeskuksessa 9.–11.11.2023. Päivien teema oli ”Kestävää terveyttä” ja luento-ohjelma tarjosi kattavan aihekirjon ravitsemuksesta suusyöpään. Mukana tapahtuman näyttelyosastolla olivat myös Lumoral-asiantuntijat kertomassa uusimmista Lumoral-tutkimusten tuloksista ja siitä, miten antibakteerinen fotodynaaminen hoito edistää suunterveyttä.

Koronavuosien kävijäkadon jälkeen messutapahtumien kävijämäärät ovat pikkuhiljaa palanneet uuteen nousuun. Näin oli nähtävissä myös Hammaslääkäripäivät 2023 -tapahtumassa, jossa tunnelma oli vilkas ja innostunut.

Kiinnostus ammattilaistapahtumaa kohtaan näkyi myös Lumoral-osastolla, jossa antibakteerisesta suunhoidon menetelmästä kiinnostuneita suun terveydenhoidon ammattilaisia kävi näyttelyosaston kaksipäiväisen aukiolon aikana ahkerasti vierailemassa.

– Oli ilo nähdä, että hammaslääkärit ja muut suun terveydenhuollon asiantuntijat olivat niin isolla joukolla palanneet alan suurimpaan messutapahtumaan Suomessa, kertoo Koite Health Oy:n toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa.

Nikinmaan mukaan suurin osa Hammaslääkäripäivien osallistujista ja Lumoral-osaston kävijöistä tunnistivat aikaisemmista vuosista poiketen jo Lumoralin.

– Lumoral-brändin tunnettuus on selkeästi lisääntynyt ammattilaisten keskuudessa, ja Lumoral-tutkimuksia käsittelevät neljä posteria keräsivät paljon kiitosta ja kiinnostusta ammattilaisilta, Nikinmaa kiittää.

Nikinmaan mukaan suun terveydenhoidon asiantuntijoita kiinnosti erityisesti Lumoralin tieteelliset tulokset, jotka olivat näytillä Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian posterikilpailussa. Apollonian perinteiseen posterikilpailuun osallistui tänä vuonna peräti neljä tutkimusta, joissa arvioitiin Lumoral-hoidon vaikutusta suunterveyteen erilaisilla potilasryhmillä – muun muassa palvelutaloissa asuvilla ikäihmisillä. Kilpailuun osallistui myös posteri, joka esittelee Euroopan laajimman parodontiittitutkimuksen alustavat tulokset.

– Olen erittäin tyytyväinen suomalaisten hammaslääkärien ja hammaslääketieteen tutkijoiden halusta panostaa suunterveyden kehittämiseen uusien teknologioiden kautta. Hammaslääketieteen päivillä esillä olleet posterit tutkimustuloksista ovat erinomainen esimerkki siitä, miten hyviä tutkimustuloksia voidaan saada aikaan yhteistyöllä, kiittää Nikinmaa.

Lumoral-Majava oli mukana Hammaslääkäripäivät 2023 -tapahtumassa tervehtimässä yleisöä.

Kestävää terveyttä ravinnon ja työn imun kautta

Hammaslääkäripäivillä suunterveyden alan ammattilaisille suunnatut luentosarjat käsittelivät terveyden kannalta olennaisia aiheita, kuten ravitsemusta ja lääkkeiden vaikutuksia suunterveyteen. Urheilulääkäri Pippa Laukka toi esiin muun muassa hyvien elintapojen merkityksen puheenvuorossaan. 

Hammaslääkärien työhyvinvointitutkimus 2023 -raportti puolestaan paljasti, että julkisella puolella työskentelevät kokevat suuremman työkuormituksen.

– Monet muutokset erityisesti julkisella sektorilla ovat ravistelleet alaa 2000-luvulla. Tämä näkyy hammaslääkärien suomalaisia työntekijöitä keskimääräistä korkeampana työn imuna, mutta myös työuupumuksena erityisesti julkisella sektorilla, sanoo suomalaisten hammaslääkärien työhyvinvointia 20 vuotta tutkinut tutkimusprofessori Jari Hakanen Työterveyslaitokselta.

Suunterveydenhoito on hyvin toimenpidekeskeistä, mutta neuvontaa ja omahoidon opastusta voidaan osin toteuttaa etäpalveluina. Tulevaisuudessa suunterveyden etäpalvelujen odotetaan lisääntyvän, erityisesti opiskelijaterveydenhuollossa. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) johtajahammaslääkäri Krista Brander-Aalto kertoi mediatilaisuudessa suunterveyden etäneuvonnan kiinnostavan opiskelijoita. Uusia ryhmiä tullaan perustamaan suun omahoidosta sekä tupakasta ja nuuskasta vieroittamisesta ensi vuoden aikana.

Tällä hetkellä YTHS:n suunterveyspalvelukäynneistä vain 1 % toteutuu etänä, kun esimerkiksi yleis- ja mielenterveyden puolella jo 60–70 % käynneistä on etäkäyntejä. 

– Neuvonta ja opastus voivat kuitenkin vähentää ajanvarauksia vastaanotolle. Etenkin etäneuvontaryhmät ovat tärkeä toimintamalli meille tulevaisuudessa, YTHS:n Brander-Aalto sanoi.


Hammasimplanttien määrä lisääntyy jatkuvasti, ja niitä ympäröivien kudosten tulehdukset ovat kasvava ongelma. Antibakteerinen Lumoral-hoito tarjoaa Hammaslääkäripäivät 2023 -tapahtumassa esillä olleiden tuoreiden tutkimustulosten valossa lupaavan suunterveyttä parantavavan kotihoitovälineeen myös implanttipotilaille. 

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.

Äitienpäivä – Katso tarjoukset! Äitienpäivä – Katso tarjoukset!