Miksi tutkimusta tarvitaan?
Kliinistä laitetutkimusta tarvitaan, jotta voidaan varmistua siitä, että markkinoilla olevat terveydenhuollon laitteet ovat turvallisia käyttää, soveltuvat käyttötarkoitukseensa ja että niiden ominaisuudet ja suorituskyky ovat vaatimusten mukaisia. Kun kliiniset tutkimukset tehdään laadukkaasti ja perustuen tieteelliseen arviointiin, sekä käyttäjät että terveydenhuollon ammattilaiset voivat luottaa lääkinnällisen laitteen laatuun ja suorituskykyyn.
Standardit ovat kliinisen tutkimuksen perusta
Lumoral-hoidon kliinisten tutkimussuunnitelmien peruspilareina ovat kansainväliset standardit. Näitä ovat muun muassa ISO 14155 GCP (Terveydenhuollon laitteilla ja tarvikkeilla suoritettavat kliiniset tutkimukset – hyvä kliininen käytäntö) sekä Euroopan unionin lääkinnällisten laitteiden MDR-asetus (Medical Device Regulation EU 2017/745).
Lumoralin kliinisellä tutkimuksella tulee olla selkeät päämäärät ja tavoitteet, joilla joko varmistetaan jo hyväksytyn myyntiluvan mukaisia hoidon vaikutuksia tai etsitään Lumoral-hoidolle uusia käyttökohteita. Säädösten tiukka noudattaminen varmistaa sen, että tutkittavien turvallisuudesta ei tingitä.
Innovoinnin asialla
Lumoralin tutkimukset avaavat uusia mahdollisuuksia suunhoidon kehittämisessä. Yrityksemme on ylpeä voidessaan edistää terveyttä ja hyvinvointia innovatiivisten ratkaisujen avulla.
Käynnissä olevat ja päättyneet tutkimukset korostavat Lumoral-hoidon monipuolisia sovellusmahdollisuuksia suun terveyden parantamisessa eri väestöryhmissä ja erilaisissa sairauksissa
Tutkimustulosten tiivistelmiä
"Kliininen tutkimuskokonaisuus ole vain yksittäinen maratoni. Se on useita maratoneja, joita juostaan hieman eri maisemissa uudelleen ja uudelleen. Ja vaikka saavuttaisi yhden päämäärän, saattaa useita matkoja olla vielä kesken ja uusia matkoja vasta tuloillaan." – Mikko Kylmänen, Koite Health Oy:n tutkimusvastaava
Lue lisää tutkimuksista lumoralpro.com sivulla
Kliininen, satunnaistettu tutkimus parodontiitista (väliraportti): 57/200 tutkittavaa, vuonna 2022
Euroopan suurin parodontiittitutkimus osoittaa, että parodontiitin hoidon tulokset paranevat merkittävästi, kun päivittäinen Lumoral-hoito lisätään parodontiitin omahoidon rutiiniin.
54%:lla Lumoral-käyttäjistä tulehduksesta kertova ientulehdusindeksi BOP väheni terveen tasolle (BOP alle 10%). Kahdella kolmesta (67 prosentilla) Lumoral-hoitoa saaneista potilaista syvien ientaskujen määrä vähintään puolittui alkutilanteeseen verrattuna. Tulos oli merkitsevästi parempi kuin verrokkiryhmässä. Neljällä Lumoral-ryhmän potilaalla syviä ientaskuja ei ollut jakson päättyessä enää lainkaan.
Kliininen, satunnaistettu tutkimus peri-implantiitista: 40 tutkittavaa, vuonna 2022
Tutkimuksessa nähtiin yhdenmukaisia havaintoja ja selkeitä eroja ryhmien välillä. Lumoralia käyttävillä tutkittavilla havaittiin plakin vähenemistä, ienverenvuodon vähenemistä, ja ientaskujen pienenemistä.
Satunnaistettu tutkimus ympärivuorokautisessa hoivassa asuvista ikäihmisistä: 31 tutkittavaa, vuonna 2023
Tutkimuksessa havaittiin, että valoaktivoitu Lumoral-hoito parantaa suun terveyttä 24 tunnin hoitolaitoksissa asuvilla henkilöillä osana normaalia suuhygieniaa. Lumoral-ryhmässä oli parempi sekä suuhygienia että myös suun kosteus (objektiivisesti ja subjektiivisesti arvioituna).
Pilottitutkimus peri-implantiitista: 7 tutkittavaa, vuonna 2022
Lumoral-tutkijana ja Suomen Suuhygienistiliiton puheenjohtajana vaikuttava Hanna Lähteenmäki julkaisi vuonna 2022 pilottitutkimuksen tuloksia, joista selviää, että Lumoral-hoidolla on saatu lupaavia tuloksia myös hammasimplantteihin liittyvien tulehdusten hoidossa. Lähteenmäen mukaan potilaiden plakin määrä ja ienverenvuoto vähenivät merkittävästi alkutilanteeseen verrattuna, eikä Lumoralin käyttöön liittynyt sivuvaikutuksia. Tässä tutkimuksessa mielenkiintoa on herättänyt Lumoral-hoiton vaikutus parodontaalisairaudesta ilmaisevaan aMMP-8-tulehdusmerkkiaineeseen.
Kaksoisvalohoitoon perustuva Lumoral on lääkinnällinen laite ientulehduksen ja parodontiitin hoitoon sekä hampaiden reikiintymisen ehkäisyyn. Hoito poistaa plakkia tehokkaasti ja estää hammaskiven muodostumista.
Tapausraportti parodontiittipotilaasta: 78-vuotias henkilö, vuonna 2022.
Tapausraportissa 78-vuotiaasta vaskulaarista dementiaa sairastavasta mieshenkilöstä selvisi, että Lumoralin antibakteerinen hoito eliminoi tehokkaasti suun haitallista bakteeristoa hoitaen myös pitkälle edennyttä iensairautta. Tutkimus julkaistiin Dentistry Journal -julkaisussa.
Toipuminen vakava-asteisesta parodontaalisairaudesta 13 kuukauden seurantajakson aikana oli erinomaista, tutkimus paljastaa. Suun hygienia parani selvästi ja tulehtuneiden ientaskujen määrä väheni merkittävästi. Lisäksi kliininen kiinnitystaso parani. Jäljellä oli vain yksi infektoitunut periodontaalitasku, ja tämän voidaan väittää ainakin osittain johtuvan okkluusiotraumasta, tutkijat huomauttavat.
Plakkitutkimus terveillä aikuisilla, satunnaistettu: 15 tutkittavaa, vuonna 2023
Metropolia-ammattikorkeakoulun suuhygienistiopiskelijoiden toteuttamasta plakkitutkimuksesta selvisi, että Lumoral-laitteen käytöstä kahdesti viikossa on hyötyä myös perusterveillä ihmisillä. Tutkimus paljasti myös, että biofilmin väheneminen oli merkittävästi suurempi Lumoral-laitetta käyttäneiden koeryhmässä kuin kontrolliryhmässä.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää antimikrobisen Lumoral-menetelmän tehoa suun biofilmin vähentämisessä osana suun omahoitoa perusterveillä 18–70-vuotiailla vapaaehtoisesti tutkimukseen osallistuvilla.
Lumoral: uusia askeleita antibakteerisen Lumoral-hoidon tieteellisessä tutkimuksessa
Suomalainen suunhoidon innovaatio Lumoral on herättänyt akateemisen maailman kiinnostuksen, ja useita uusia Lumoral-tutkimuksia on jälleen käynnistynyt viimeisten kuukausien aikana. Koite Health Oy...