Koe tulevaisuuden suunhoito: Lumoral esittelee innovatiivisen ratkaisun suunterveyden ylläpitoon urheilijoille FIBO 2024 -tapahtumassa

Koe tulevaisuuden suunhoito: Lumoral esittelee innovatiivisen ratkaisun suunterveyden ylläpitoon urheilijoille FIBO 2024 -tapahtumassa

Jos haluat parantaa urheilusuorituksiasi, on monia asioita, joita voit tehdä. Vastoin yleistä käsitystä, optimaalisen suunterveyden ylläpitäminen voi merkittävästi vaikuttaa urheilusuorituksiin, kuten tuoreet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet.

Tuoreet tutkimukset ovat tuoneet esiin tiiviin yhteyden ientulehduksen (gingiviitti/parodontiitti) ja urheilusuoritusten välillä. Johtavien asiantuntijoiden mukaan tulehduksen vakavuus korreloi suoraan suorituskyvyn heikentymiseen esimerkiksi painonnostossa ja kuntotesteissä.

Gingiviitti, joka aiheutuu plakin aiheuttamasta ientulehduksesta, ja parodontiitti, vakavampi taudin muoto, joka vaikuttaa sekä ikeniin että leukaluun tukevaan osaan, ovat yleisiä suun terveysongelmia. Hoitamattomana nämä tilat voivat johtaa hampaiden menetykseen ja muihin vakaviin komplikaatioihin.

Suun tulehdustilojen ehkäisemiseksi ja parantamiseksi suomalaistutkijat ovat kehittäneet ratkaisun, joka on suunniteltu taistelemaan plakkia ja tulehdusta vastaan tehokkaasti. Lumoral käyttää innovatiivista valo-aktivoitavaa teknologiaa, joka on tieteellisesti todistettu lukuisissa tutkimuksissa eliminoivan suusta haitallisia suun bakteereita, jotka liittyvät 95 %:iin kaikista suun sairauksista.

Testaa suusi terveydentila!

FIBO-tapahtuman osallistujat, jotka kokoontuvat Kölnin messukeskuksessa, Saksassa, 11.-14. huhtikuuta, pääsevät testaamaan suunsa tulehdustilan Lumoralin osastolla (Halli 5.2, Osasto B 42). Nopean ja yksinkertaisen sylkinäytteen avulla osallistujat voivat selvittää, ovatko tulehdukselliset prosessit käynnissä heidän suussaan. 

Lisäksi osallistujat voivat oppia lisää suunhoidon tulevaisuudesta. Lumoral tarjoaa kohdennettua tulehdusten hallintaa mahdollistaen urheilijoille ja yksilöille optimaalisen suunterveyden ylläpidon ja suorituskyvyn parantamisen.

Integroimalla Lumoralin osaksi päivittäistä suunhoitorutiiniaan ammattilaiset ja kuntourheilijat voivat ehkäistä hampaiden ja ikenien sairauksia ja luoda samalla tien parannettuun urheilulliseen suorituskykyyn ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Lumoral apuna ultrajuoksun huipulle pääsemisessä

Juuso Simpanen kuuluu ultrajuoksun maailman kärkeen. Hän juoksi tämän kauden ensimmäisen ultrakisansa – 168 km matkan – Kroatian vuoristossa sijoittuen kolmanneksi kovatasoisessa UTMB World Seriesin kisassa. Istria 100 by UTMB kisa järjestettiin Kroatiassa 5.-7.4.2024.

Juuso myöntää, ettei ultrajuoksu ole kovin hammasystävällinen laji, kun esimerkiksi vuorokauden mittaisessa kilpailussa syödään 15–20 minuutin välein. 

– Viikoittainen Lumoralin käyttö ja huolellinen hampaiden harjaus kuuluivat treenikauden rutiineihin. Etenkin kovien määräharjoittelujaksojen aikana ja jälkeen pidän huolen siitä, että hoidan suunterveyttä aktiivisesti.

– Urheilijoiden keskuudessa suunterveydestä puhutaan aivan liian vähän ja huippu-urheilijoilla esiintyykin paljon tulehduksellisia suusairauksia, kuten ientulehdusta ja parodontiittia. Iensairauksilla on raportoitu olevan negatiivisia vaikutuksia suorituskykyyn. Siksi ultrajuoksijana kiinnitän erityistä huomiota myös suun hyvinvointiin.

Lisätietoja Lumoralista löydät osoitteesta www.lumoral.com.

 

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.