Miten Lumoral toimii?

 

 

Lumoral eliminoi hammasplakin bakteerit

Lumoral on innovatiivinen lähestymistapa hammasplakin poistamiseen fotodynaamisen terapian avulla. Hoidon tarkoituksena on eliminoida bakteerit, jotka voivat johtaa hammassairauksiin.

Plakki on liimamaista ja kiinnittyy tehokkaasti hampaan pintaan. Hampaita harjaamalla saammekin poistettua vain noin 60% hampaiden plakista. Jäljelle jäävä jäännösplakki aiheuttaa ärsyttää ikeniä ja aiheuttaa tavallisten hammas- ja iensairauksien kehittymisen. Hoitamaton karies ja krooninen iensairaus ovatkin tavallisimpia sairauksia maailmassa. 

Lumoral-hoito kohdistaa vaikutuksensa mikroskooppisen tarkasti hampaiden pinnalla olevaan plakkiin. Muut bakteeribiofilmit suussa jätetään rauhaan.

Lumoral hoidossa purskuttelun aikana valoaktivoitava suuhuuhde kiinnittyy hammasplakkiin. Suuhuuhde valoaktivoidaan Lumoral laitteen valolla, jolloin suuhuuhteen antibakteerinen vaikutus käynnistyy. Aktivoinnin jälkeen hampaat tulee harjata huolella. Hoidon myötä hampaiden pintaan jää kuolleita bakteereita, jotka hoidon loppuvaiheessa tulee harjata ja huuhtoa pois suusta. 

Plakki on menettänyt tavanomaisen kykynsä kiinnittyä tiiviisti alustaansa, joten plakki irtoaa helpommin ja hampaan pinta jää harjauksen jäljiltä puhtaammaksi. Tässä vaiheessa tunnet Lumoralin ainutlaatuisen puhdistavan vaikutuksen sileytenä hampaiden pinnalla. Tämän johdosta uusi plakki tarttuu hampaisiin hitaammin kuin ennen.

Lue lisää Lumoral-hoidon taustalla olevasta tieteellisestä tutkimuksesta täältä.

Lumoral perustuu fotodynaamiseen reaktioon

Lumoral hoito perustuu valon ja valoherkän aineen vuorovaikutukseen. Yleisin tuntemamme valobiologinen ilmiö on fotosynteesi eli yhteyttäminen. Tämä ilmiö on elämämme perusta. Lumoralin fotodynaaminen reaktio on valobiologinen reaktio, jossa valon ja valoherkän aineen yhteisvaikutus eliminoi bakteereita. 

Fotodynaamisessa reaktiossa herkisteeksi kutsuttu valoherkkä aine nimensä mukaisesti valon aktivoimana herkistää bakteerin valolle. Reaktiossa syntyy lämpöä ja pieni määrä reaktiivista happea, joita vastaan bakteeri ei kykene puolustautumaan.  

Omissa soluissamme katalaasi-entsyymi suojaa solua reaktiivisen hapen vaikutukselta. Bakteeriresistenssiä ei kehity fotodynaamista reaktiota vastaan, minkä ansiosta Lumoral-hoito sopiikin säännölliseen käyttöön.

Tutkitusti tehokas ja turvallinen käyttää 

Menetelmää varten olemme kehittäneet patentoidun valon aallonpituuksien kombinaation ja valoherkisteen, jotka yhdessä ovat todennetusti tehokkaat kariesta ja ientulehdusta aiheuttavia bakteereja vastaan.

Valoherkkä aine on lääketieteellisissä fotodynaamisissa sovelluksissa laajasti käytetty ja hyvin turvalliseksi havaittu vihreä väriaine indosyaniinivihreä. 

Hienosäädimme vaikuttavana aineena toimivaa valoherkkää molekyyliä siten, että se kiinnittyy erinomaisesti plakkiin, joten valon vaikutus toteutuu plakissa tehokkaasti.