Home / Miten Lumoral parantaa suun terveyttä?

Puhtaat hampaat - terve suu

Lumoral on tutkitusti tehokas antibakteerinen menetelmä. Se tehoaa bakteereita ja biofilmejä vastaan myös jatkuvassa käytössä, eikä sitä vastaan muodostu resistenssiä. Lumoral menetelmä  tappaa yli 99.9% sen hammasplakin bakteereista, jota et pysty poistamaan hammasharjalla. 

Vaikka plakkia ei olisi edes silmällä havaittavaa määrää, on huomattava, että hampaan pinnalla voi silti olla plakin muodostumista ja reikiintymistä aiheuttavia bakteereita. [1] Bakteerit kiinnittyvät hampaan pinnan mikrometrien kokoisiin koloihin, mistä hammasharjan harjakset eivät yletä poistamaan niitä. Hammasharjan ja bakteerin kokoeroa on demonstroitu alla olevassa kuvassa, missä hampaan pintaan on piirretty muutaman kymmenen mikrometrin epätasaisuuksia ja yksittäinen hammasharjan harjas on esitetty puolikaaren muodossa. Kuvassa harjas ei saavuta bakteereita ja mikroskooppinen plakki jää hampaiden epätasaisuuksiin.

Lumoral saavuttaa myös nämä bakteerit. Lumoral-käsittelyn jälkeen voit havaita sileän tunteen hampaissasi. Käsittelyssä kuolleet bakteerit eivät kykene muodostamaan uutta biofilmiä ja ne voidaan poistaa hammasharjalla ja vedellä huuhtelemalla. Lisäksi Lumoralin sisältämä lähi-infrapunavalo stimuloi suun kudoksia vahvistaen niitä ja nopeuttaen niiden paranemista. [2-4]

Suun terveys vaikuttaa yleisterveyteen.

Hammaslääketieteessä suurimmat pulmat aiheutuvat hampaiden reikiintymisestä eli karieksesta sekä parodontiitista, joka on hampaiden tukikudosten pitkäaikainen tulehdus. Nämä ovat bakteeribiofilmien aiheuttamia sairauksia. Nämä sairaudet ovat yleisiä, mutta usein pitkään oireettomia. Niinpä suurella osalla aikuisista on suussaan jonkinasteinen bakteeribiofilmin aiheuttama tulehdustila.

Oireettomuuden vuoksi suun säännöllinen tarkistuttaminen ammattilaisella on olennaista. Lumoral auttaa biofilmin hallinnassa. Hammassairaudet assosioituvat useiden kroonisten sairauksien kehittymiseen ja pahenemiseen. Tällaisia sairauksia ovat sydän- ja verisuonitaudit, krooniset keuhkosairaudet, reuma ja diabetes. Lumoral-tuotteen tavoitteena on parantaa kokonaisterveyttä parantamalla suun hygieniaa ja ehkäisemällä hammassairauksien kehittymistä. 

Hammassairauksien yhteys systeemisairauksiin

Lumoral on tutkitusti tehokas mutans-streptokokki-bakteeria vastaan

Hammassairauksien kehittyminen on monimuotoinen prosessi, ja se syntyy useiden eri bakteerilajien yhteistyönä. Joillakin bakteereilla tiedetään kuitenkin olevan merkittävämpi rooli infektioiden synnyssä. Mutans-streptokokki on tällainen bakteeri. Mutansilla on merkittävä rooli sekä karieksen että parodontiitin pahenemisessa, sillä mutans-streptokokki on erittäin tehokas hammasplakin muodostaja ja yksi harvoista bakteereista, joka pystyy luomaan erittäin happaman pH 3.0 ympäristön liuottaen kiillettä ja hammasluuta.

Lumoralin teho on erityisen hyvä mutans-streptokokki-bakteeria vastaan. Mutansilta puuttuu katalaasi-entsyymi, jolla se voisi puolustautua menetelmältä. Lumoral on erittäin tehokas pienilläkin annoksilla yksittäisiä, ns. planktonisen muodon mutans-bakteereita vastaan tilanteessa jossa plakki ei ole vielä ehtinyt kehittyä. Tällöin pienikin määrä valotehoa riittää tappamaan mutans-streptokokit. 
Kun plakki on muodostunut, antibakteerinen teho on erinomainen, kun Lumoralia käytetään täysi kymmenen minuutin käyttöaika. Tämä johtuu siitä, että bakteerit ovat paremmassa suojassa biofilmin rakenteessa, ja niiden saavuttamiseksi tarvitaan täysi käyttöannos. 

 

Viittaukset

1. E. Eden, Evidence-Based Caries Prevention, 2016, pages 1-10

2. Nikinmaa S, Alapulli H, Auvinen P, et al. Dual-light photodynamic therapy administered daily provides a sustained antibacterial effect on biofilm and prevents Streptococcus mutans adaptation. bioRxiv. 2020:2020.01.09.899963. doi:10.1101/2020.01.09.899963

3. Yassaei S, Fekrazad R, Shahraki N, Shahraki N. Effect of Low Level Laser Therapy on Orthodontic Tooth Movement: A Review Article. Vol 10.; 2013. www.jdt.tums.ac.ir. Accessed June 20, 2019.

4. De Freitas LF, Hamblin MR. Proposed Mechanisms of Photobiomodulation or Low-Level Light Therapy. IEEE J Sel Top Quantum Electron. 2016;22(3). doi:10.1109/JSTQE.2016.2561201