Miten Lumoral parantaa suun terveyttä?

 

Hammassairaudet ovat yleisiä, ja altistavat useille systeemisairauksille, kuten sydän-ja verisuonisairauksille. Suun terveyden vaaliminen auttaa siis pitämään koko kehon terveenä.

Säännöllinen Lumoralin käyttö vaikuttaa myönteisesti ienten ja limakalvojen terveyteen, poistaa pahanhajuista hengitystä, ehkäisee plakin ja hammaskiven muodostumista ja ehkäisee reikiintymistä. Lue lisää, miten Lumoral auttaa näissä tilanteissa:

Hammassairaudet ovat bakteerien aiheuttamia

Bakteerit aiheuttavat valtaosan suun sairauksista. Kun tavalliset suun hygienian keinot ovat eivät riitä, Lumoral auttaa. Menetelmä vaikuttaa suoraan tulehdusta aiheuttaviin bakteereihin kohdennetusti, häiritsemättä suun muuta bakteerikantaa.

Lumoralin käyttö eliminoi yli 99.99% sen hammasplakin bakteereista, jota et pysty poistamaan hammasharjalla. Se tehoaa bakteereita ja biofilmejä vastaan myös jatkuvassa käytössä, eikä sitä vastaan muodostu resistenssiä.

Miksi hampaiden harjaus ei riitä?

Jäännösplakkia jää aina huolellisenkin hampaiden pesun jälkeen. Lumoral saavuttaa myös ne bakteerit, joita tavanomainen harjaus ja hammasvälien puhdistus ei saavuta.

Lumoral-käsittelyn jälkeen voit havaita sileän tunteen hampaissasi. Käsittelyssä kuolleet bakteerit eivät kykene muodostamaan uutta biofilmiä ja ne voidaan poistaa hammasharjalla ja vedellä huuhtelemalla. Lisäksi Lumoralin sisältämä lähi-infrapunavalo stimuloi suun kudoksia vahvistaen niitä ja nopeuttaen niiden paranemista. [2-4]

Suun terveys vaikuttaa yleisterveyteen.

Hammaslääketieteessä suurimmat pulmat aiheutuvat hampaiden reikiintymisestä eli karieksesta sekä parodontiitista, joka on hampaiden tukikudosten pitkäaikainen tulehdus. Nämä ovat bakteeribiofilmien aiheuttamia sairauksia. Ne ovat yleisiä, mutta usein pitkään oireettomia. Niinpä suurella osalla aikuisista on suussaan jonkinasteinen bakteeribiofilmin aiheuttama tulehdustila.

Oireettomuuden vuoksi suun säännöllinen tarkistuttaminen ammattilaisella on olennaista. Lumoral auttaa biofilmin hallinnassa. Hammassairaudet assosioituvat useiden kroonisten sairauksien kehittymiseen ja pahenemiseen. Tällaisia sairauksia ovat sydän- ja verisuonitaudit, krooniset keuhkosairaudet, reuma ja diabetes. Lumoral-tuotteen tavoitteena on parantaa kokonaisterveyttä parantamalla suun hygieniaa ja ehkäisemällä hammassairauksien kehittymistä. 

Systemaattiset sairaudet ja suun sairaudet

Lumoral on tutkitusti tehokas mutans-streptokokki-bakteeria vastaan

Hammassairauksien kehittyminen on monimuotoinen prosessi, ja se syntyy useiden eri bakteerilajien yhteistyönä. Joillakin bakteereilla tiedetään kuitenkin olevan merkittävämpi rooli infektioiden synnyssä. Mutans-streptokokki on tällainen bakteeri. Mutansilla on merkittävä rooli sekä karieksen että parodontiitin pahenemisessa, sillä mutans-streptokokki on erittäin tehokas hammasplakin muodostaja ja yksi harvoista bakteereista, joka pystyy luomaan erittäin happaman pH 3.0 ympäristön liuottaen kiillettä ja hammasluuta.

Lumoralin teho on erityisen hyvä mutans-streptokokki-bakteeria vastaan. Mutansilta puuttuu katalaasi-entsyymi, jolla se voisi puolustautua menetelmältä. 
Toisin kuin antibiootit, Lumoral-menetelmä on tehokas myös biofilmin rakenteen suojassa olevia bakteereita vastaan.

 

Viittaukset

1. E. Eden, Evidence-Based Caries Prevention, 2016, pages 1-10

2. Nikinmaa S, Alapulli H, Auvinen P, et al. Dual-light photodynamic therapy administered daily provides a sustained antibacterial effect on biofilm and prevents Streptococcus mutans adaptation. bioRxiv. 2020:2020.01.09.899963. doi:10.1101/2020.01.09.899963

3. Yassaei S, Fekrazad R, Shahraki N, Shahraki N. Effect of Low Level Laser Therapy on Orthodontic Tooth Movement: A Review Article. Vol 10.; 2013. www.jdt.tums.ac.ir. Accessed June 20, 2019.

4. De Freitas LF, Hamblin MR. Proposed Mechanisms of Photobiomodulation or Low-Level Light Therapy. IEEE J Sel Top Quantum Electron. 2016;22(3). doi:10.1109/JSTQE.2016.2561201