Lumoral-tuotepakkaus ja Lumorinse-suuhuuhdetta lasissa

Lupaavia tuloksia hammasimplantteihin liittyvien tulehdusten hoidossa

Lumoral on kotikäyttöön soveltuva antibakteerinen hammaslääketieteellinen laite. Äskettäin julkaistussa tieteellisessä tutkimuksessa1 selvitettiin Lumoralin säännöllistä käyttöä hammasimplantteihin liittyvien tulehdusten kotihoidossa. 

Peri-implanttisairaudet ovat bakteeribiofilmin eli plakin aiheuttamia tulehduksia hammasimplanttia ympäröivissä kudoksissa. Peri-implantiitissa tulehdus on edennyt implanttia ympäröivään leukaluuhun ja siihen liittyy merkittävä, implantin kiinnitystä heikentävä luupuutos implantin ympärillä. Lievemmässä muodossa tulehdus on rajoittunut pehmytkudokseen tai luupuutos on vähäinen. Tulehdus on vaikeahoitoinen, eikä esimerkiksi antibiooteilla saada merkittävää apua tulehduksen hallintaan. Hoitamaton implantti on riski yleisterveydelle, sillä suun tulehduspesäkkeitten kautta haitalliset bakteerit voivat päästä verenkiertoon ja muualle elimistöön.

Pilottitutkimukseen osallistui seitsemän potilasta, joilla oli todettu peri-implantiitti tai sen lievempi muoto. Lumoral-hoito lisättiin potilaiden säännöllisen hampaidenhoitorutiineihin kotona. Aluksi he käyttivät Lumoralia kerran päivässä kahden viikon ajan ja tämän jälkeen kaksi kertaa päivässä seuraavien kahden viikon ajan. Lumoral-hoidon vaikutusta seurattiin tarkastuskäynneillä kahden ja neljän viikon jälkeen hoidon aloittamisesta.

Ennen Lumoralin käytön aloitusta potilaille tehtiin laaja suun terveyden arvio, jossa implanttia ympäröivän kudoksen terveyttä arvioitiin mittaamalla plakin määrää, ienverenvuotoa ja ientaskusyvyyksiä sekä tulehduksen asteen arvioimiseksi implantin ientaskuista otettiin näytteet  tulehdusmerkkiaineen (aMMP-8) määrittämiseksi. Tarkastuskäynneillä mittaukset toistettiin.

Potilaiden plakin määrä ja ienverenvuoto tulehtuneen implantin ympärillä vähenivät merkittävästi verrattuna alkutilanteeseen. Neljällä potilaalla seitsemästä implanttitaskun tulehdusmerkkiaineen arvo laski normaalitasolle. Tutkimuksessa ei havaittu Lumoralin käyttöön liittyviä sivuvaikutuksia. Laitetta oli helppo ja turvallinen käyttää.

Tutkijoiden mukaan tämä pilottitutkimus vahvistaa, että säännöllisesti toistettu Lumoral-hoito on erinomainen työkalu implanttien hoidossa. Lumoral ennaltaehkäisee  ja parantaa hammasimplantteja ympäröivän kudoksen tulehduksia ja edistää koko suun hyvinvointia. Jatkotutkimuksissa laajemmalla potilasmäärällä tullaan selvittämään hoidon pitkäaikaisempia hyötyjä hammasimplanttipotilailla.

  1. Lähteenmäki, H.; Pätilä, T.; Räisänen, I.T.; Kankuri, E.; Tervahartiala, T.; Sorsa, T. Repeated Home-Applied Dual-Light Antibacterial Photodynamic Therapy Can Reduce Plaque Burden, Inflammation, and aMMP-8 in Peri-Implant Disease—A Pilot Study. Curr. Issues Mol. Biol. 2022, 44, 1273–1283. https://doi.org/10.3390/ cimb44030085

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.