Lumoral on saanut Suomen suuhygienistiliiton suosituksen

Lumoral on saanut Suomen suuhygienistiliiton suosituksen

HELSINKI 24.8.2022

Lumoral on saanut Suomen suuhygienistiliiton suosituksen

Kaksoisvalohoitoon perustuva Lumoral on lääkinnällinen laite ientulehduksen ja parodontiitin hoitoon, sekä hampaiden reikiintymisen ehkäisyyn. Hoito poistaa plakkia tehokkaasti ja estää hammaskiven muodostumista.

Suomalaisen Koite Healthin kehittämä lääkinnällinen Lumoral-laite on saanut Suomen suuhygienistiliiton suosituksen. Lumoralia käytetään bakteerien aiheuttamien suun sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Aikaisemmin vastaavaa hoitoa on saanut vain klinikoilla, ja yritys on tehostanut klinikoilla tehtävän hoidon vaikutusta ja tuonut kaksoisvaloa hyödyntävän menetelmän kotihoitoon. Lumoral on ensimmäisiä suuhygienistiliiton suosituksen saaneita suun terveyden laitteita. 

“Voimme lämpimästi suositella Lumoralia ja sen säännöllistä käyttöä. On tärkeää kuitenkin muistaa, että laite ei korvaa mekaanista harjausta ja fluoripitoisen hammastahnan käyttöä. Myös hammasvälit on puhdistettava säännöllisesti esimerkiksi hammaslangan tai hammasväliharjan avulla. Lumoral tukee erinomaisesti huolellista omahoitoa”, kertoo Suomen suuhygienistiliiton puheenjohtaja Virve Jääskeläinen.

Bakteerit muodostavat hampaiden pinnalle biofilmiä, plakkia, jota on vaikea poistaa. Harjaus on suuhygienian kulmakivi, mutta parhaimmillakin sähköhammasharjoilla saadaan poistettua vain 64 prosenttia plakista. Hyvästä mekaanisesta suuhygieniasta huolimatta harjauksen jälkeen hampaan pinnalle jää jäännösplakkia, joka aiheuttaa osalle potilaista reikiintymistä ja hampaiden tukikudosten sairautta, parodontiittia. Lumoralin avulla jäännösplakin bakteerit voidaan inaktivoida 99,99-prosenttisesti.

“Laitteen erityinen ominaisuus on suoraan plakkiin kohdennettu antibakteerinen teho. Suun oma bakteerifloora jätetään rauhaan. Tämä saadaan aikaan plakkiin tarttuvalla suuhuuhteella, joka aktivoidaan laitteen kaksoisvalon avulla. Menetelmän antibakteerinen vaikutus on merkittävästi tehokkaampi kuin millään markkinoilla olevilla antibiooteilla”, kertoo Koite Healthin perustajajäsen ja hallituksen puheenjohtaja, lääkäri Tommi Pätilä.

Hammasplakin bakteerit aiheuttavat noin 95 prosenttia kaikista suusairauksista, ja Lumoral on ainoa laite, joka säännöllisesti käytettynä poistaa plakin ja estää uuden plakin muodostumista. Suun piilevät ja krooniset tulehdukset voivat edesauttaa monien vakavien sairauksien kuten sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja keuhkosyövän syntyä sekä moninkertaistaa ennenaikaisen synnytyksen riskiä.

“Tämä on meille merkittävä tunnustus. Lukuisat hammaslääkärit ovat jo suositelleet Lumoralia, mutta Suomen suuhygienistiliiton virallinen suositus oli meille selvä seuraava askel. Kotona toteutettu hygienia on asia, jota voimme parantaa merkittävästi, ja Lumoralilla on nyt jo yli 5 000 tyytyväistä käyttäjää Suomessa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme pystyneet tuomaan markkinoille täysin uudenlaisen laitteen, jonka avulla olemme voineet pureutua suomalaisten suun terveyden ongelmiin”, Pätilä summaa.


Lisätietoja medialle:


Tommi Pätilä

Hallituksen puheenjohtaja ja perustajajäsen, Koite Health

+358 44 013 0770

tommi@koitehealth.com 


Kuvat ja lisämateriaalit medialle


Koite Health


Koite Health on suomalainen terveysteknologiayritys, jonka kehittämä kaksoisvalohoitoon perustuva innovaatio on mullistanut suomalaisten ennalta ehkäisevän hammashoidon. Yrityksen asiantuntijatiimi koostuu kokeneista lääkäreistä ja teknologiaosaajista. Perustajat Sakari Nikinmaa ja Tommi Pätilä perustivat Koite Health -yrityksen Biodesign-projektin ja Business Finlandin ja Aalto-yliopiston rahoittaman kaupallistamishankkeen myötä syyskuussa 2018.


Yhtiön kehittämä Lumoral on hampaita puhdistava laite, jota käytetään säännöllisen hampaiden harjauksen lisäksi. Laite soveltuu kaikille, mutta on erityisen tärkeä niille, joilla esiintyy reikiintymistä tai ientulehdusta. Lumoral on tieteellisesti kehitetty, ja sen antibakteerinen teho on hyvin todettu. Lumoral on luokan II lääketieteellinen ja CE-hyväksytty laite, jota on myyty jo yli 5 000 kappaletta.

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.