Koite Health laajenee Ruotsiin – solmii Lumoral®-kumppanuuden Aqua Dental -hammaslääkäriketjun kanssa

Koite Health laajenee Ruotsiin – solmii Lumoral®-kumppanuuden Aqua Dental -hammaslääkäriketjun kanssa

Suomalainen terveysteknologiayritys Koite Health Oy on solminut yhteistyösopimuksen ruotsalaisen hammaslääkäriketju Aqua Dental AB:n kanssa. Kumppanuuden ansiosta parisenkymmentä Aqua Dental -klinikkaa ympäri Tukholmaa ja Göteborgia ottavat osaksi tarjontaansa Lumoral-laitteen, joka edustaa viimeisintä markkinoilla olevaa teknologiaa suunterveyden omahoidon tehostamiseksi.

Tutkimusten mukaan Lumoralin antibakteerinen aPDT-valohoito eliminoi tehokkaasti suun haitallista bakteeristoa hoitaen myös pitkälle edennyttä iensairautta. Vastaavanlaisia valoaktivoitavia antibakteerisia hoitoja on aiemmin ollut käytössä esimerkiksi hammaslääkäriasemilla. Ongelmana on kuitenkin ollut hoitojen kalleus ja toteuttaminen riittävän usein, jotta niistä olisi riittävästi apua.

Koite Health tuo klinikkatason hoitomenetelmän asiakkaiden omaan käyttöön. Lumoral-laite on saanut hiljattain myös Suomen suuhygienistiliiton suosituksen.

– Lumoral on osoittanut lupaavia tuloksia sekä kliinisesti että kehittyneellä molekyylitasolla, kiittää Aqua Dentalin parodontologian erikoishammaslääkäri ja koulutuspäällikkö Nilminie Rathnayake.

Rathnayaken mukaan Aqua Dental -ketjun potilaat ovat jo pitkään toivoneet, että voisivat tehostaa jokapäiväistä hampaiden omahoitoaan.

– Se, että voimme suositella Lumoral-hoitoa omahoidon täydentäjäksi, tuntuu lupaavalta, sillä tutkimustulokset osoittavat, että Lumoral-hoidolla on saavutettu erinomaisia tuloksia.

Yhteistyön ansiosta ruotsalainen hammaslääkäriketju voi parantaa potilaiden suun terveyttä ja tyytyväisyyttä, sillä potilaat voivat itse hallita suunsa terveyttä sisällyttämällä Lumoralin päivittäiseen kotihoitoonsa.

– Uskon, että tämäntyyppinen päivittäisen suuhygienian täydennys auttaa pääasiassa potilaita, joilla on suun sairaus kuten parodontiitti tai peri-implantiitti. Aqua Dental -ketjun tavoitteena on tarjota potilailleen parasta mahdollista nykyhoitoa suun sairauksien hoitoon. Uskomme, että yhteistyösopimus Koite Healthin kanssa on yksi tapa tarjota potilaillemme tätä parasta mahdollista hoitoa.

Erottautumistekijä kumppaniklinikoille

Koite Healthin toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa kuvailee yhteistyösopimuksen tarjoamaa etua molemminpuoliseksi.

– Yhteistyöllä pystymme parantamaan hoidon tasoa ja antamaan potilaille parhaan mahdollisen hoitokokemuksen ja -tulokset. Aqua Dental tarjoaa ensiluokkaisen potilaskohtaamisen ja hoidon tason, mikä yhdistyy erinomaisesti Lumoralin ainutlaatuisuuteen ja tehokkuuteen, sanoo Nikinmaa.

Nikinmaan mukaan yhteistyö tulee syksyn aikana näkymään Ruotsissa yhteisesti toteutettuina markkinointikampanjoina, joissa kasvatetaan Lumoral hoidon näkyvyyttä ja tietoisuutta sen saatavuudesta Aqua Dental -klinikoilla.

– Henkilökuntamme käy aktiivisesti myös kouluttamassa klinikoiden henkilökuntaa uusimmista tutkimustuloksista, jotta heillä on tietoisuus uusimmista teknologioista ja paras osaaminen potilaiden hoitoon.

Koite Health toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa yhtiön tuotantotiloissa Espoon Kilossa.

Aqua Dentalin toimitusjohtaja Niklas Virran mukaan uusi kumppanuus on osoitus yhtiön pyrkimyksestä aina parantaa tarjoamaansa hammashoitoa ja olemaan uusien hoitomenetelmien eturintamassa.

– Lumoralin avulla toivomme voivamme auttaa potilaita, joilla on erilaisia suun sairauksia, nykyaikaisella ja tehokkaalla tavalla. Tutkimus- ja kehitystyö on lähellä sydäntämme, ja Lumoral on keino sekä vaikuttaa tulehdusprosessiin että ehkäistä sitä. Tämä vastaa visiotamme edistää suu- ja yleisterveyttä, Virta sanoo.

Aqua Dental toimitusjohtaja Niklas Virta.

Koite Health Oy:n Tukholman toimipisteen tuotepäällikkö Helén Huttunen puolestaan näkee, että uusi kumppanuus on yksi askel kohti paljon kaivattua hammasterveyden kohentumista Ruotsissa.

– Monet ihmiset kärsivät päivittäin jonkinlaisesta bakteeritulehduksesta suussaan ja huonosta suun terveydestä. Onnistuaksemme suun terveyden hoidossa, on meidän muutettava tapojamme ja hankittava parempia työkaluja. Suun terveyden ja sydänongelmien tai diabeteksen välisellä yhteydellä on vakavia seurauksia. Siksi päivittäinen suun terveys on erittäin tärkeää. Myös hammaslääkärissä käynti vuosittaisissa tarkastuksissa on erittäin tarpeellista, Huttunen sanoo.

Suun terveydenhoidon tilanne on haastava Ruotsissa. Samoin on muissakin Pohjoismaissa, joissa hammashoidon jonotuslistat ovat pitkiä ja julkiset suun terveydenhoidon resurssit niukat.

– Pohjois-Ruotsissa jotkut potilaat joutuvat odottamaan hoitoa jopa kuusi vuotta. Jos nämä potilaat tietäisivät Lumoral-menetelmästä, he voisivat hoitaa itseään kotona odottaessaan hammaslääkärin vastaanottoa. Näin ne voisivat vähentää infektioiden ja karieksen riskiä ja estää myös mahdollisia hampaiden menetyksiä, kuvailee Huttunen.

Myös väestön ikääntyminen tuo omat haasteensa myös suunterveyden ylläpitämiseen.

– Hammasimplantit ja muut hammasproteesit asettavat suuria vaatimuksia potilaan omalle kyvylle pitää hampaat puhtaana, ja tämä on entistä haastavampaa ikääntymisen myötä. Syöminen ja hymyileminen on elämän perusedellytys! Lumoral tuo suuren avun monille ihmisille.

 

 

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.