Kysyttävää? Asiakaspalvelun puh. 050 306 5452 Kysyttävää? Asiakaspalvelu auttaa. puh. 050 306 5452
Doctor with Lumoral product

Hyvä suun terveys tukee diabeteksen hoitotasapainoa.

Diabeetikoilla on noin kolminkertainen riski sairastua iensairauteen. Parodontiitin ja korkean verensokerin välillä on suora yhteys.

Parodontiitin ja diabeteksen välillä on kaksisuuntainen vaikuttavuus. Diabetes nostaa parodontiitin muodostumisen riskiä, ja toisaalta parodontiittiin liittyvä krooninen tulehdustila heikentää verensokerin säätelyä. Parodontiitti on yleinen ikenien krooninen tulehdustila, joka vaikuttaa hampaan tukikudoksiin. Parodontiitti on usein oireeton ja voi pahimmillaan johtaa hampaan menetykseen.

Suun kiinnityskudossairaudet eli iensairaudet ovat yleisin ihmisten tulehdussairaus. Niitä ovat ientulehdus ja parodontiitti. Ientulehdus on yleinen ienkudoksen tulehdus, joka voidaan kokonaan hoitaa tehostetulla suuhygienialla. Hoitamattomana ientulehdus voi johtaa parodontiittiin..

Parodontiitti voi olla oireeton

Parodontiitti on pitemmälle edennyt ientulehdus, joka tuhoaa hampaan kiinnityskudoksia. Parodontiitissa tulehdus tuhoaa hammasta ympäröivää pehmytkudosta irrottaen ikenen hampaan pinnasta, mikä johtaa ientaskun syventymiseen. Parodontiitti on hitaasti etenevä sairaus, jonka tuhot ovat peruuttamattomat. Aikaisessa vaiheessa parodontiitti on yleensä oireeton ja sen olemassaolo usein huomataan vasta, kun hampaat alkavat liikkua.

Parodontiitti vaikuttaa verensokerin säätelyyn

Diabetes on tunnettu riskitekijä suun kiinnityskudossairauksille ja parodontiitin riski on kolminkertainen diabeetikolle. Vaikka ientulehdus on yleisempää 2-tyypin diabeetikolla, myös 1-tyypin diabetes altistaa ientulehdukselle. Parodontiitilla on verensokerin säätelyä heikentävä vaikutus. Tämän lisäksi parodontiitti altistaa merkittäville sairauksille kuten sydän- ja verisuonitaudeille ja munuaistaudeille. Tutkimuksessa, jossa seurattiin 10 958 tyypin 2 diabeetikkoa, löydettiin, että ne tutkittavat, joilta puuttuivat hampaat, olivat kaksinkertaisesti riskissä kuolla ennenaikaisesti, kuin ne, joilla hampaat oli tallella.

Ienverenvuoto viestii ikenien terveydentilasta

Kotona suun kiinnityskudosten tilaa voi seurata seuraamalla ikenien verenvuo­toa. Kaikilla on ajoittaista verenvuotoa ikenistä hampaiden harjauksen yhtey­dessä. Ienverenvuoto hammaslääkärin tai suuhygienistin testaamana on kuitenkin tär­keä kliininen testi, joka kertoo ikenien tilanteesta. Vuotava ien on aina merkki tulehduksesta ja vuotamaton ien osoit­taa 98-100% varmuudella, että ikenen tulehdus on rauhoittunut.

 Lumoral tukee diabeetikon suun terveyttä

Diabeetikolle on erittäin tärkeää pitää huolta suun terveydestä. Muista siis kaksi asiaa: hyvä sokeritasapaino ja ham­mashygienia. Hyvään hammashy­gieniaan kuuluu säännöllinen vierailu hammaslääkärillä. Lumoral-tuotteella voi tehostaa kotona tehtävää hampai­den puhdistusta.

Lumoral on suomalaisten lääkärien ja tutkijoiden kehittämä lääkinnällinen lai­te ehkäisemään hammassairauksien kehittymistä. Lumoral-menetelmä koh­dentaa voimakkaan antibakteerisen vaikutuksen hammasplakkiin ja ienra­jan taudinaiheuttajiin. Lumoralin anti­bakteerinen vaikutus on tehokkaampi kuin klooriheksidiinin ja se soveltuu jat­kuvaan käyttöön.

Lue lisää parodontiitista täältä.