Koulutuswebinaari suunterveyden ammattilaisille: Tehostettu biofilmin hallinta

 

Tehostettu biofilmin hallinta vähentää useimpia suun ongelmia karieksesta hammaskiven muodostumiseen ja ienongelmiin. 2 koulutuspistettä.

Tämä täydennyskoulutuswebinaari pidettiin 21.9.2022 klo 15.30-17.00. Tästä koulutuksesta oli mahdollista hakea kaksi Hammaslääkäriliiton ja Suuhygienistiliiton täydennyskoulutuspistettä.

Hammaslääketieteen kliinisten tutkimusten lisääntyessä laajenee ymmärrys suunterveyden yhteydestä yleisterveyteen ja -sairauksiin. Koska hampaan pinnalle muodostunutta biofilmiä ei saada kokonaan poistettua mekaanisin menetelmin, tarvitsemme uusia menetelmiä suunterveyden edistämiseen.

Lumoral on suomalainen innovaatio ja uusi työkalu suunterveyden ammattilaisille. Lumoral käyttää fotodynaamista terapiaa ja eliminoi yli 99 % biofilmin bakteereista. Tehostettu biofilmin hallinta vähentää useimpia suun ongelmia karieksesta hammaskiven muodostumiseen ja ienongelmiin. Lumoralin antibakteerinen vaikutus kohdentuu hampaiden pinnalle ja ienrajaan, joten käyttö ei vaikuta suun normaaliflooraan. Hoito tehostaa ienkudoksen paranemista ja tekee plakista helposti harjattavan, joten suu tuntuu uskomattoman puhtaalta käytön jälkeen.

Bakteerit ja Biofilmi

Sakari Nikinmaa, DI

Diplomi-insinööri, lääketieteellinen tekniikka, bakteriologia, valokemialliset antibakteeriset menetelmät. Koite Healthin toimitusjohtaja.

Krooniset bakteeribiofilmit aiheuttavat 95% hammas- ja iensairauksista. Hampaiden pinta on kehon ainoa uusiutumaton pinta, johon bakteerit muodostavat pysyvät biofilmirakenteet. Bakteeridiversiteetin muuttuminen hammas- ja iensairauksien edetessä ja mitä voimme tehdä.

Suun terveys on sydämen asia. Sydän ja verisuonitaudit linkittyvät suunterveyteen aikuisille mutta miten on lapsilla?

LT, Dos Tommi Pätilä

Lasten sydän-ja elinsiirtokirurgian erikoislääkäri

Lumoral-tutkimukset, kokemukset ja kysymykset

Sakari Nikinmaa & Tommi Pätilä

Tapahtuman moderaattorina toimii LT, HLT Emeritusprofessori Jukka H. Meurman.

Arvomme osallistujien kesken 10 kpl Lumoral-aloituspakkauksia. niin Lumoralista kuin webinaarista voi laittaa myös suoraan Emilia Katajalle.

Tervetuloa mukaan!

Kiitos osallistumisestasi webinaariin! Webinaarin tallenne julkaistaan Lumoral.fi sivun ammattilaisosiossa lähiaikoina.