Mikon tarina: Työ Lumoral-tutkimuksen parissa auttaa ratkomaan maailman hammasterveyden haasteita

Mikon tarina: Työ Lumoral-tutkimuksen parissa auttaa ratkomaan maailman hammasterveyden haasteita

Aloitin mielenkiintoisen työn Lumoralin parissa maaliskuussa 2022 kliinisen tutkimuksen asiantuntijana. Lumoral-hoito on varsin uusi hampaiden itsehoitomuoto, joka on jo alustavissa tutkimuksissa* osoittautunut lupaavaksi hoitomenetelmäksi eri-ikäisten suuhygienian parantamisessa.

Kliinisen tutkimuksen alan asiantuntija Mikko Kylmänen aloitti uuden työnsä Lumoralin parissa maaliskuussa 2022.

Lumoral-hoito tehostaa perinteistä hampaiden harjaukseen ja hampaiden välien puhdistamiseen perustuvaa hampaiden omahoitoa. Tuotteitamme hankkineet Lumoral-laitteen käyttäjät ovat saamiemme palautteiden mukaan olleet hyvin tyytyväisiä hoidon tuloksiin. Olemme saaneet arvokasta palautetta Lumoralin käytettävyydestä niin  asiakkailtamme, apteekeilta kuin kliinisten tutkimusten tutkimusryhmien jäseniltä ja tutkittavilta. Palautteen perusteella voimme kehittää tuotteitamme entistäkin paremmiksi.

Lumoral-hoito on maailmanlaajuisesti täysin ainutlaatuinen, ja uskon sen mullistavan hammashoidon kansainväliset standardit muutamassa vuodessa. Itse tiedän omasta kokemuksesta, että se tepsii tehokkaasti muun muassa ientulehdukseen. Myös jo julkaistut tutkimukset puhuvat hoidon puolesta. Kun markkinoiden tehokkainkin sähköhammasharja  poistaa hampaiden haitallisesta bakteeristosta vain noin 65 %, Lumoral hyödyntää fotodynaamista terapiaa ja eliminoi yli 99 % biofilmin bakteereista.

Olemme saaneet ison ja alati kasvavan joukon suun hoidon ammattilaisia kumppaneiksemme. Tähän saakka Lumoral-hoidon hyödyistä kerätty tieto on saamassa pian tuekseen lisää uutta tutkimusta ja näyttöä. 

Vuoden 2022 aikana olemme valmistelleet useita uusia Lumoral-tutkimuksia keskittyen moniin eri suun sairauksiin. Syksyn aikana aloitamme useamman uuden tutkimuksen eri puolilla Suomea ja yhden Ruotsissa sekä Liettuassa. Kansainvälinen kiinnostus Lumoral-hoitoa kohtaan on muutenkin voimistumassa.

Kliinisen tutkimuksen alan asiantuntijana uskon vahvasti tieteeseen. Usein tieteessä käy niin, että koko pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan jo tutkitusta tiedosta muokataan sopivasti yhdistelemällä uusia innovaatioita. Näin on käynyt myös Lumoralin kohdalla. Koite Healthissä tiedettä tehdään siitä ajatuksesta, että haluamme omalta osaltamme parantaa ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti.

Oma ajatukseni on, että kun saamme lisää tutkittua tietoa Lumoral-hoidon hyödyistä, tulee Lumoral-hoidosta sen mullistavuuden lisäksi yhtä arkipäiväinen asia kuin hammasharjan tai hammaslangan käyttö.

Jo syksyn aikana tulemme julkaisemaan väliraportin suuresta parodontiitti-tutkimuksesta, jotta maailman tiedeyhteisö ja suun hoidon ammattilaiset saisivat mahdollisimman nopeasti lisää kliinistä tietoa Lumoral-hoidosta ja sen eduista. Näin he voivat omassa hoitotyössään hyödyntää tuota tietoa mahdollisimman pian ja sitä kautta parantaa potilaiden suun terveyttä parhaalla mahdollisella tavalla ja uusimmilla käytössä olevilla työkaluilla.

 *muun muassa Lähteenmäki et al. 2022. Repeated Home-Applied Dual-Light Antibacterial Photodynamic Therapy Can Reduce Plaque Burden, Inflammation, and aMMP-8 in Peri-Implant Disease—A Pilot Study. Curr. Issues Mol. Biol. 2022, 44, 1273–1283. https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/85

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.