Terve suu on kauniin ja puhtaan valkoisen hymyn edellytys

Terve suu on kauniin ja puhtaan valkoisen hymyn edellytys

Kesäkausina monien kiinnostus esteettistä hammashoitoa kohtaan kasvaa. Lumoral auttaa saavuttamaan kauniin ja terveen hymyn. Jos Lumoral-hoidon yhdistää ammattilaisen tekemän valkaisuhoitoon, pysyy hymy kirkkaana pitkään samalla, kun suunterveys on hiottu huippuunsa.

Hannele Nyfors, suuhygienisti ja hammashoitaja Espoosta, on vuosikymmenien ajan toiminut sekä kunnallisella että yksityisellä sektorilla ammentaen uutta tietoa hampaiden hoidosta ja suun terveydestä. Sun Hymy- hoitolassaan yrittäjänä toimiva suunterveyden ammattilainen korostaa työssään ennaltaehkäisevän suun hoidon merkitystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

–Ennaltaehkäisevässä hoidossa pidän tärkeänä rutiineja, kuten hampaiden harjaamista kahdesti päivässä, hammasvälien päivittäistä puhdistusta ja säännöllistä, suuhygienistin tekemää hampaiden puhdistusta. Lumoral-hoidon lisääminen nostaa suun omahoidon toiselle tasolle, Nyfors toteaa.

Kaunis hymy on tärkeä itsetunnolle ja hyvinvoinnille

Nyforsin mukaan tarve esteelliselle hammashoidolle kasvaa Suomessa erityisesti kesäkausina. Asiakasmäärät muun muassa valkaisuhoitoihin tuplaantuvat kirkkaamman hymyn toivossa. Nyforsin mukaan tämä on vain positiivinen asia. Kauniin ja terveen hyvin tavoittelu ei ole pinnallisuuden merkki, vaan osoitus siitä, että huolehditaan itsestä. Tämä näkyy myös ulospäin ja mielen hyvinvoinnissa. 

Kirkkaan valkoista ”Hollywood” -hammasrivistöä vain harvat Suomessa tavoittelevat. Pikemmin puhdasta ja hyvinvoivaa suuta, jota ei tarvitse hävetä muiden seurassa.

– Ihmisten on helppo hymyillä ja olla sinut itsensä kanssa, kun hampaat ovat puhtaan vaaleat ja ikenet terveet. Hampaiden ollessa puhtaan vaaleat koemme, että ne ovat terveet ja olemme tyytyväisiä hymyymme. Tällä on suora vaikutus itsetuntoomme, Nyfors korostaa.

Nyforsin mukaan hampaiden esteettisillä hoidoilla voi olla positiivisia vaikutuksia myös suunterveyteen, sillä se inspiroi pitämään hampaista ja suunterveydestään entistä paremmin huolta.

– Kun hampaat ovat puhtaan valkoiset, alamme monesti arvostamaan hampaita enemmän ja miettimään, miten saamme ylläpidettyä tämän kauniin vaalean sävyn mahdollisimman pitkään hyvänä. Tässä tulee omahoito tärkeään asemaan – hampaiden harjaus ja Lumoralin käyttö. Eräällä asiakkaallani jäi 25 vuoden tupakointi pois, kun tein hänelle tehovalkaisun. Tällä, jos jollakin on suora vaikutus yleisterveyteen.

Nyfors muistuttaa, että myös Lumoral hoidon tavoitteissa on kaunis ja terve hymy. Suuhygienistinä hän suosittelee antibakteerista Lumoral-hoitoa asiakkailleen suuhygieniarutiinien tehostamiseksi.

Lumoralin säännöllinen käyttö vähentää hammaskiven muodostumista huomattavasti. Ammattilaisen tekemän hampaiden puhdistuksen tai valkaisutoimenpiteen jälkeen Lumoralin mahdollistama kotona tehty antibakteerinen PDT-hoito auttaa pitämään suun epäpuhtaudet, kuten plakin, värjäymän ja hammaskiven pidempään loitolla. 

– Lumoralilla saamme siis kauniin ja terveen hymyn ylläpidettyä pidempään.

Terve suu jo ennen valkaisutoimenpiteitä

Nyfors muistuttaa, että suunterveys on valkaisuhoitojen ehto. Ennen toimenpiteeseen ryhtymistä hän järjestää asiakkaalleen konsultaatiotapaamisen, jonka aikana hän kartoittaa asiakkaan omahoidon tottumuksia ja tämän hetkistä suun terveydentilaa.

– Asiakkaat ymmärtävät ja arvostavat myös, että heistä välitetään. Joissakin tilanteissa vaihdamme toimenpidettä lennosta hampaiden valkaisusta hampaiden puhdistukseen. Samalla kerralla varaamme uuden hoitokäynnin hampaiden valkaisulle, Nyfors sanoo. 

– Korostan asiakkaille aina sitä, miten upealta hymy näyttää, kun suu on terve ja hampaiden pinnat liukkaan puhtaat. Yleensä asiakkaat ovat tyytyväisiä, vaikka hoitosuunnitelma voi hieman muuttua. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa myös henkilökohtaisen hoitovälin hammaskiven poistolle. Samalla käynnillä kartoitamme myös suun omahoitorutiinit.

Säänöllinen, tulehdusta vähentävä Lumoral-hoito nostaa suun omahoidon uudelle tasolle

Joka toisella suomalaisella on jonkinasteinen tulehdus suussaan. Tämä kertoo meille, että suunterveydenhoidon tämänhetkinen taso Suomessa on riittämätön.

– Haluamme tuoda Lumoralia asiakkaiden tietoisuuteen, kertomalla hoidon aikana Lumoralin hyödyistä suun terveyteen. Käyttäjän edut ovat huikeat: huolellisen hampaiden pesun jälkeen suuhun jää vielä jäännösplakkia. Tämä jää ärsyttämään ikeniä. Lumoralin käytöllä saamme poistettua myös ne tulehdusta aiheuttavat bakteerit, joihin emme yltäisi hammasharjalla ja välien puhdistuksella. 

Nyfors käyttää myös itse lastensa kanssa Lumoralia säännöllisesti. Hänen mukaansa Lumoralia käyttämällä hampaat tuntuvat erityisen puhtailta, ihan kuin olisi käynyt hammaskiven poistossa. Myös ikenet pysyvät terveinä ja hampaat puhtaan raikkaina.

– Hymy pysyy upeassa kunnossa, kun suuhygieniarutiiniin lisätään säännöllinen, tulehdusta vähentävä Lumoral-hoito. Suunhoidon ammatttilaisena saamme aikaan upeita hymyjä ja onnellisia asiakkaita!


 Hannele Nyfors, suuhygienisti ja hammashoitaja Espoosta.

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.