Suun punajäkälän Lumoral®-tutkimus käynnissä Pirhan ja Taysin alueella, neuvottelut HUSin kanssa käynnissä

Suun punajäkälän Lumoral®-tutkimus käynnissä Pirhan ja Taysin alueella, neuvottelut HUSin kanssa käynnissä

Terveysteknologiayhtiö Koite Health Oy on käynnistänyt alkuvuonna 2023 yhdessä tutkimusyhteistyökumppaneidensa kanssa kliinisen lääketieteellisen tutkimuksen, jolla selvitetään antibakteerisen Lumoral®-hoidon vaikutusta suun punajäkälätautia sairastavien suunterveyteen. Tutkimuksen arvioidaan valmistuvan syksyyn 2024 mennessä.

Tutkimus toteutetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) ja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) suun erikoissairaanhoidon yksiköissä, ja siihen pyritään rekrytoimaan 1-2 vuoden aikana yhteensä 80 tutkittavaa satunnaistettuna kahteen ryhmään (tutkimusryhmä ja kontrolliryhmä). Tutkimukseen haetaan parhaillaan mukaan myös muualla kuin suun erikoissairaanhoidon yksikössä olevia potilaita, jotka kärsivät suun punajäläkän oireista. 

– Olemme aloittaneet neuvottelut mahdollisuudesta saada myös HUSin suu- ja leukasairauksien yksikkö mukaan tutkimukseen, kertoo Koite Health Oy:n kliinisten tutkimusten vastaava Mikko Kylmänen.

Suun punajäkälä on suhteellisen yleinen krooninen immuunivälitteinen sairaus. Suomalaisista noin kaksi prosenttia sairastaa tautia. Punajäkälään ei ole parantavaa hoitoa, mutta hyvä suuhygienia on tärkeää, koska se voi hidastaa tai ehkäistä tulehduksen pahenemista.

Nykyisten hoitosuositusten mukaan oireita voidaan lievittää myös ajoittain paikallisesti annosteltavilla kortikosteroideilla, kuten triamsinoloniasetonidi-suuhuuhteella, joka on reseptilääke. Näiden lääkkeiden hankaluutena on muun muassa se, että niitä ei suositella jatkuvaan käyttöön.

Tutkimuksessa selvitettävä Lumoral®-hoito muodostuu CE-merkitystä, kotikäyttöön tarkoitetusta lääkinnällisestä Lumoral®-laitteesta sekä indosyaniinivihreää sisältävästä Lumorinse®-suuhuuhteesta. Hoidon teho perustuu fotodynaamiseen menetelmään, jossa Lumorinse-suuhuuhteen sisältämä valoherkkä aine (indosyaniinivihreä) kiinnittyy plakin bakteerikatteeseen ja aktivoituu antibakteeriseksi kaksoisvalon avulla. Lumoral-hoidon on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu vähentävän haitallisten bakteerien määrää plakissa ja vähentävän suun tulehduksia.

Kuva vasemmalla: Hammaslääketieteen opiskelijan hampaat juuri hampaiden pesun jälkeen luonnonvalossa.

Kuva oikealla: Sama tilanne, Lumorinsen purskuttelun jälkeen ennen valoaktivaatiota. Lumorinse kiinnittyy plakin bakteereihin. 

Lähi-infrapunavalokuvantaminen osoittaa, että paraskin hampaiden harjaus jättää runsaasti jäännösplakkia suuhun. 

 

Lue lisää: https://www.lumoral.fi/blogs/uutiset/henkilokunnan-hyvinvointi-on-potilaan-etu

 

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.

Äitienpäivä – Katso tarjoukset! Äitienpäivä – Katso tarjoukset!