Lumoral-tutkimus palkittiin Espanjan Suuhygienistiliiton kongressin posterikilpailussa

Lumoral-tutkimus palkittiin Espanjan Suuhygienistiliiton kongressin posterikilpailussa

Espanjan Suuhygienistiliitto (HIDES) järjesti 27. ja 28. lokakuuta 34. kansallisen kongressin Valladolidin kaupungissa Pohjois-Espanjassa. Tapahtumaan osallistui noin 300 henkeä, mukaan lukien suuhygienistejä ja muita suunterveysalan ammattilaisia sekä kansainvälisiä luennoitsijoita. Suuhygienisti, tutkija Gianfranco Panzironi palkittiin tapahtumassa posteriesityksestään, joka käsitteli kotikäyttöön tarkoitetun antibakteerisen Lumoral-hoidon tieteellistä pohjaa ja käytön etuja.

– Posterin tarkoituksena oli kuvailla fotodynaamisen hoidon vaikutusmekanismia suunterveyteen. Aluksi esittelin aiheen kertomalla, miten Oscar Raab löysi fotodynaamisen hoidon vuonna 1900. Sitten kuvailin Lumoral-menetelmää sen kaikkine puolineen, selittää Panzironi.

Posterissaan Panzironi kuvasi Lumoral-hoidon taustalla olevaa tiedettä, esimerkiksi indosyaniinivihreän roolia Lumoral-hoidossa valoherkkänä aineena. Esityksessään hän nosti esille myös Lumoral-laitteen samanaikaisen 405 nm:n ja 810 nm:n LED-valon merkitystä sen antibakteerisille ominaisuuksille.

– Esitykseni johti moniin kysymyksiin, jotka koskivat erityisesti Lumoral-innovaation alkuperää. Posterikilpailun palkinnon voittaminen tuottaa minulle suurta iloa, ja olen kiitollinen Lumoral-tiimille heidän tuestaan ja jatkuvasta inspiraatiosta, jota he ovat antaneet alusta asti, Panzironi toteaa.

Tapahtuman Lumoral-osastolla Koite Health Oy:n Chief Commercial Officer Tero Pasanen oli paikalla kertomassa suun terveydenhuollon asiantuntijoille, miten antibakteerinen Lumoral-menetelmä toimii ja miten se tehostaa suun kotihoitoa.

– Lumoralin läsnäolo oli jotain todella uutta, ja se herätti kävijöiden huomion. Se, että Lumoral oli suomalainen innovaatio, lisäsi uteliaisuutta entisestään, koska Suomi on tunnettu tieteellisen kehityksen ja suuhygienian painotuksistaan, Panzironi kuvailee.

Parodontiitti koskettaa monia

Panzironin mukaan Lumoralin osastolla vieraili lukuisia suuhygienistejä, joiden ensisijainen kiinnostus kohdistui mittakupissa olevaan vihreään Lumorinse-suuveteen ja kaksoisvalolaitteeseen. Samaan aikaan kokeneemmat kollegat halusivat tietoa erityisesti menetelmän käyttöaiheista ja kliinisistä protokollista. Yleinen kysymys oli, mistä Lumoral-aloituspakkauksen ja Lumorinse-suuvettä voidaan hankkia.

– Saimme nuorilta suuhygienistiopiskelijoilta paljon kiitosta ja kehuja siitä, että olemme antaneet heille mahdollisuuden tutustua uuteen tekniikkaan, jota voi soveltaa suun sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.. Koska nuoret opiskelijat ovat suun terveydenhuollon tulevaisuus, on tärkeää, että he oppivat uusimpia teknologioita ja menettelyjä, joita he eivät löydä klassisista oppikirjoista, Panzironi korostaa.

Espanjan hammaslääkäriyhdistys on raportoinut, että parodontiittiin sairastuminen koskettaa koskee 25,5 prosenttia 35-44-vuotiaista aikuisista ja että 65-74-vuotiaiden keskuudessa parodontiitin esiintyvyys on 33 prosenttia. Hammaskaries on edelleen huolenaihe Espanjassa, ja se vaikuttaa 35 prosenttiin 6-17-vuotiaista nuorista.

– Espanjassa on mielestäni viime vuosina kiinnitetty enemmän huomiota suuhygieniaan. Tämä johtuu myös siitä, että markkinoilla on kansainvälisten tuotemerkkien suunhoitotuotteita, Panzironi sanoo.

HIDESin järjestämä kansallinen kongressi järjestetään vuosittain eri kaupungissa Espanjassa, ja se houkuttelee kävijöitä kaikkialta Espanjasta. Seuraava 35. HIDESin kansallinen kongressi järjestetään 4.-5. lokakuuta 2024 Oviedossa, ja sen isäntänä toimii HIDES Asturias.Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.