Lumoral tuo klinikkatason suunhoidon kotioloihin

Lumoral tuo klinikkatason suunhoidon kotioloihin

Lumoral panostaa suunterveysviestin vahvaan esille tuomiseen viikolla 42. Viikon mittaisen valtakunnallisen markkinointikampanjan aikana suun terveyden yhteyttä yleisterveyteen tuodaan näyttävästi esille lukuisissa mediakanavissa, muun muassa televisiossa.

Lumoral-viestiä tuodaan viikon aikana esiin myös Pohjois-Euroopan suurimmassa hyvinvointitapahtumassa, I love me -messuilla. Tapahtuma, jonne odotetaan lähemmäs 60 000 terveystietoista kävijää ympäri Suomen, järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 21.-23.10.2022. 

– Markkinointikampanjamme ytimessä on tieto siitä, miten tutut suun pulmat – reikiintyminen ja iensairaus – ovat yhteydessä vakaviin kansansairauksiin, kuten sydänsairauksiin ja diabetekseen, kertoo bioinformaatioteknologian DI  ja Koite Health Oy:n toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa

Sakari Nikinmaan esitystä "Hyvinvoiva suu, hyvinvoiva keho" pääset seuraamaan I love me -tapahtuman Klinikka-lavalla lauantaina 22.10.2022 kl 12.30–13. 

I love me -tilaisuudessa voit kuunnella myös Koite Health Oy:n markkinointijohtaja / Ironman triathlonisti Pekka Ruuskan esityksen "Suunterveyden vaikutus fyysiseen suorituskykyyn". Miten parantaa oman suun terveyttä urheilijana?  Ruuskan esityksessä kuulet konkreettisia vastauksia tähän Areena-lavalla lauantaina kl 15–15.30.

Harjaus ja lankaus eivät riitä – yli puolet ientulehdusta sairastavista saavutti ienterveyden antibakteerisen hoidon avulla jo kolmen kuukauden jälkeen 

Sakari Nikinmaan esityksessä muistutetaan kuulijoita siitä, että tähänastiset keinomme suun bakteeriperäisten sairauksien ennaltaehkäisyyn eivät ole olleet riittävät. Tutkimusten mukaan parhaimmallakin sähköhammasharjalla saamme vain noin 65 % plakista pois. Miten jäännösplakille käy? Jää suuhun altistaen elimistön jatkuvalle matala-asteiselle tulehdukselle ja pahimmillaan jopa kroonisen sairauden puhkeamiseen. 

Siksi suomalaistutkijat kehittivät Lumoral-menetelmän, jonka avulla plakin bakteerit voi poistaa hampaiden pinnalta 99,99 %:sti.

Euroopan laajimman parodontiittitutkimuksen välituloksetkin osoittavat kiistatta, että hammasplakin bakteerien säännöllinen eliminointi tulisi lisätä harjauksen ja hammasvälien puhdistuksen rinnalle osaksi säännöllistä hampaiden hoitoa.  

– Vastoin yleistä luuloa, hammasharjalla saa poistettua vain puolet plakista. Ei ihme että reikiintyminen ja ientulehdukset ovat maailman yleisimpiä sairauksia. Jos haluamme parantaa hoitotuloksia, täytyy harjauksen jälkeensä jättämään plakkiin puuttua, Helsingin yliopiston suu- ja leukasairauksien professori Timo Sorsa toteaa.

"Jopa 10 %:lla väestöstä on vaikea-asteinen parodontiitti suussaan"

Suussa piilevä pitkäaikainen infektio, kuten parodontiitti, on yksi merkittävä riskitekijä elimistön matala-asteisen tulehduksen synnylle.  Parodontiitin merkkejä ovat esimerkiksi punoittavat ikenet, ienverenvuoto ja pahanhajuinen hengitys.

– Kehon matala-asteinen tulehdus on tila, jossa elimistö reagoi ärsytykseen erittämällä tulehdusvälittäjäaineita. Vaikka kehon ”vaimea” tulehdus ei ole itsessään sairaus, tulehduksen pitkittyessä se muuttuu haitalliseksi, kertoo toinen Lumoralin kehittäjistä, HUSin tutkija ja sydänkirurgi Tommi Pätilä.

Suun sairauksilla on tutkimusten mukaan yhteyksiä sydänsairauksien ohella muun muassa keuhkosairauksiin, diabetekseen ja aineenvaihdunnan ongelmiin terveillä ihmisillä.

Pätilän mukaan jopa 10 %:lla väestöstä on vaikea-asteinen parodontiitti suussaan. Tällöin tulehtunut alue hampaan kiinnityskudosten ympärillä voi olla jopa kämmenen kokoinen. Lievemmissäkin tapauksissa tulehtunutta “haavapintaa” on, mutta sitä on vähemmän.

– Tällaisten suun tulehdusten hoitaminen ilman muuta vähentää merkittävästi riskiä monien kroonisten sairauksien ilmenemiseen, Pätilä sanoo, mutta myöntää, että vastaava tulehdus näkyvämmässä paikassa saisi todennäköisesti paljon enemmän huomioita.

Lumoral tepsii suun piileviin bakteereihin

Hampaiden mekaaninen puhdistus jättää jälkeensä paljain silmin näkymätöntä mikroskooppista plakkia, jonka saa suussa näkyväksi erilaisin väriainein. Juuri tätä ominaisuutta hyödynnetään suomalaistutkijoiden kehittämässä Lumoral-menetelmässä.

Kaksoisvalohoitoon perustuva Lumoral-laite eliminoi haitalliset bakteerit hampaista kohdennetusti ja hoitaa suun tulehduksia. Tähän ei mikään muu laite, suuvesi, hammastahna tai -harja pysty.

Tutkimusten mukaan Lumoralin antibakteerinen aPDT-valohoito eliminoi tehokkaasti suun haitallista bakteeristoa hoitaen myös pitkälle edennyttä iensairautta. Vastaavanlaisia valoaktivoitavia antibakteerisia hoitoja on aiemmin ollut käytössä esimerkiksi hammaslääkäriasemilla. Ongelmana on kuitenkin ollut hoitojen kalleus ja toteuttaminen riittävän usein, jotta niistä olisi riittävästi apua. 

– Nyt Koite Health on tuonut klinikkatason hoitomenetelmän asiakkaiden omaan käyttöön, Pätilä päättää. 

Lumoral-tiimin löydät I love me -tapahtuman messuosastolta 6m29. Tervetuloa kuulemaan lisää Lumoral-hoidon uusimmista tutkimustuloksista ja terveysvaikutuksista! Varaa lippusi tapahtumaan jo tänään

 

Lähteitä: 

Nikinmaa S, Alapulli H, Auvinen P, Vaara M, Rantala J, Kankuri E, et al. Dual-light photodynamic therapy administered daily provides a sustained antibacterial effect on biofilm and prevents Streptococcus mutans adaptation. PloS one [Internet]. 2020 May;15(5):e0232775. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32374766

Lähteenmäki, H.; Pätilä, T.; Räisänen, I.T.; Kankuri, E.; Tervahartiala, T.; Sorsa, T. Repeated Home-Applied Dual-Light Antibacterial Photodynamic Therapy Can Reduce Plaque Burden, Inflammation, and aMMP-8 in Peri-Implant Disease—A Pilot Study. Curr. Issues Mol. Biol. 2022, 44, 1273–1283. https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/85

 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.

Äitienpäivä – Katso tarjoukset! Äitienpäivä – Katso tarjoukset!