Lumoral osallistui kutsuvieraana ensimmäistä kertaa Ruotsin parodontologian ja implantologian yhdistyksen vuosittaiseen kaksipäiväiseen seminaariin, joka järjestettiin 19.—20.1.2023. Tilaisuuden keskiössä olivat parodontologian ja implantologiaan liittyvät ajankohtaiset teemat, kuten antibakteerinen Lumoral-hoito, joka tehoaa myös peri-implantiittiin eli bakteeriperäiseen hammasimplantteja ympäröivien kudosten tulehdukseen.
– Olemme kiitollisia siitä, että meidät kutsuttiin Ruotsin parodontologian ja implantologian yhdistyksen järjestämään vuosikokoukseen. Vuosikausia kestäneiden tapaamisrajoitusten sekä peruuntuneiden seminaarien ja kurssien jälkeen, tilaisuus tarjosi kauan odotetun tapaamisen hyvien luennoitsijoiden ja tuttujen alan huippuammattilaisten kanssa, kertoo Koite Health Oy:n Tukholman toimipisteen tuotepäällikkö Helén Huttunen.
Lumoral on ainutlaatuinen tuote. Kuten yksi kokouksen asiantuntijoista sanoi: Tämä on vallankumous suun terveyden alalla!
Tapahtumassa vieraili monia Ruotsin tunnettuja alan ammattilaisia tutustumassa Lumoral-näyttelyyn. Joukossa oli muun muassa erikoislääkäri ja apulaisprofessori Ann-Marie Roos Jansåker, joka luennoi implantteja ympäröivän kudoksen tulehdukseen liittyvästä aiheesta. Hän on myös aloittanut tutkimuksen Lumoralin käytön eduista osana potilaiden oikomishoitoa.
Huttusen mukaan Ann-Marien tutkimus on merkittävä, sillä hyvä suun terveys on edellytys koko oikomishoidon onnistumiselle. Haasteena hoidon onnistumiselle on kuitenkin ollut oikomishoidon aikana käytettävät kiinteät oikomiskojeet suussa, jotka hankaloittavat suun huolellista puhdistamista. Tähän haetaan nyt apua Lumoralin antibakteerisesta hoidosta, joka vähentää haitallisen bakteeriplakin määrää myös hankalasti puhdistettavien oikomiskojeiden ympäriltä.
Väestö ikääntyy, peri-implantiitti yleistyy
Tilaisuudessa luennoi myös ruotsalaisprofessori Stefan Renvert peri-implantiittista. Peri-implanttisairaudet ovat bakteeribiofilmin eli plakin aiheuttamia tulehduksia hammasimplanttia ympäröivissä kudoksissa. Peri-implantiitissa tulehdus on edennyt implanttia ympäröivään leukaluuhun ja siihen liittyy merkittävä, implantin kiinnitystä heikentävä luupuutos implantin ympärillä. Lievemmässä muodossaan tulehdus on rajoittunut pehmytkudokseen tai luupuutos on vähäinen.
Peri-implantiittitulehdus on vaikeahoitoinen tulehdus, eikä esimerkiksi antibiooteilla saada merkittävää apua tulehduksen hallintaan. Hoitamaton tulehdus implantin ympärillä on riski myös yleisterveydelle, sillä suun tulehduspesäkkeitten kautta haitalliset bakteerit voivat päästä verenkiertoon ja muualle elimistöön.
Haasteena on myös se, että peri-implanttisairauksien nähdään jatkossa vain lisääntyvän. Kun väestö ikääntyy, myös hammasimplanttien määrä kasvaa, jolloin riski peri-implanttisairauksien puhkeamiselle lisääntyy.
Myös peri-implantiitissa suun huolellinen mekaaninen puhdistaminen ja säännöllinen antibakteerinen hoito Lumoral-laitteen avulla auttaa vähentämään suun haitallisia bakteereja ja hillitsemään tulehdusprosessia myös implantteja ympäröivässä kudoksessa.
Lumoral on kaksoisvalohoitoon perustuva laite suuhygieniaan. Se on tulehdusta vähentävä antibakteerinen käsittely, jota käytetään ennen hampaiden harjaamista. Valoaktivoitavan hoidon avulla suun normaalifloora säilyy, samalla kun plakin tulehdusta aiheuttavat bakteerit saadaan inaktivoitua. Lumoralin säännöllisen käytön vaikutusta on selvitetty myös hammasimplantteihin liittyvien tulehdusten kotihoidossa. Tulokset ovat olleet lupaavia: potilaiden plakin määrä ja ienverenvuoto tulehtuneen implantin ympärillä vähenivät merkittävästi verrattuna alkutilanteeseen.
Lumoralista uusi apukeino hammaslääkäreille
Huttunen muistuttaa, että antibakteerinen Lumoral-menetelmä tarjoaa hammaslääkäreille uuden keinon tehostaa potilaidensa omahoitoa ja samalla parantaa hammaslääketieteellisten hoitojen onnistumista. Lumoral on tehokas puhdistusmenetelmä, kun sitä käytetään yhdessä hampaiden harjauksen ja hammasvälien puhdistamisen kanssa.
Hammaslääkärit, jotka tarjoavat potilailleen Lumoralia, onnistuvat vaimentamaan, pysäyttämään ja parantamaan mahdollisia tulehdusprosesseja tehokkaammin myös implantteja ympäröivässä kudoksessa. Tämä on sekä potilaan että hammaslääkärin etu.
– Lumoral yhteistyön kautta potilaat saavat parasta mahdollista hoitoa. Kun Lumoral-menetelmä otetaan osaksi potilaiden omahoitoa, omahoito sekä yksinkertaistuu että virtaviivaistuu. Tällöin hammaslääkärit voivat tarjota implanttihoitoa useammalle potilaalle, Huttunen sanoo.