Koite Health

Lumoral esillä japanilaisten suuhygienistiopiskelijoiden Koite Health -yritysvierailulla Espoossa

Lumoral esillä japanilaisten suuhygienistiopiskelijoiden Koite Health -yritysvierailulla Espoossa

Joukko suuhygienistiopiskelijoita Japanin Tokushiman yliopistosta teki opettajansa, professori Daisuke Hinoden kanssa yritysvierailun Koite Health Oy:n Espoon toimitiloihin 22.8.2023. Tilaisuus tarjosi tuleville suunterveyden ammattilaisille kattavan kuvan suomalaisten tiedemiesten kehittämästä antibakteerisesta Lumoral-hoidosta. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat saivat kuulla myös viimeisistä Lumoral-hoidon tehoa osoittavista kliinisten tutkimusten tuloksista.

Yritysvierailu oli osa Metropolia ammattikorkeakoulun suuhygienistikoulutuksen viikon pituista kansainvälistä opiskelijavaihtoa. Tämän aikana vieraat pääsevät tutustumaan suomalaiseen suunterveysalan huippuosaamiseen, koulutukseen ja merkittäviin suunterveyden innovaatioihin. Vastaavasti suomalaisopiskelijat pääsevät vierailemaan ulkomaisiin oppilaitoksiin tutustuakseen muiden maiden suunterveysalan käytäntöihin, opintoihin ja muun muassa laitteistoihin.

Elokuussa järjestetty opiskelijavaihto oli ensimmäinen lähitapahtuma sitten koronapandemian puhkeamisen. Ennen koronaa vierailuja oli lähes vuosittain, mutta koronan puhjettua tilaisuudet siirtyivät verkon kautta tapahtuviksi tilaisuuksiksi.

– Yhteistyömme Tokushiman yliopiston kanssa on kestänyt yli 10 vuoden ajan. Vierailut tarjoavat suuhygienistiopiskelijoille tärkeitä oppimisen mahdollisuuksia esimerkiksi englanninkielisten esitysten pitämiseen ja kansainvälisten suhteiden luomiseen, kertoo Metropolia-ammattikorkeakoulun lehtori, suuhygienisti ja tutkija Saila Pakarinen.

Pakarisen mukaan suomalaisopiskelijat saavat myös Japanissa vieraillessaan tärkeää oppia tulevaa työuraansa varten. Tokushiman yliopistossa hammaslääkäri- ja suuhygienistiopiskelijat opiskelevat yhdessä. Tämä näkyy Pakarisen mukaan siinä, että Japanissa suuhygienistiopiskelijat ovat enemmän hammaslääketiedeorientoituneita kuin meillä Suomessa.

– Suomalaiset vaihto-opiskelijamme ovat päässeet Japanissa osallistumaan enemmän hammaslääkärikoulutuksiin kuuluviin opintoihin. Esimerkiksi kliiniseen mikrobiologiaan, joka meidän opinnoissa Suomessa toteutuu suppeammin.

Teknologia kiehtoo

Saila Pakarinen kertoo, että japanilaiset ovat hyvin kiinnostuneita suomalaisesta suuhygienistikoulutusjärjestelmästä ja innostuneita myös suuhygienistin työssä käyttämistämme laitteista, kuten jauhe- ja ultraäänipuhdistuslaitteista.  

Japanilaiset ovat itse tunnetusti edelläkävijöitä teknologiasaralla ja hyödyntävät paljon muun muassa robotiikkaa opetukseen.

–  Koska me tiesimme tämän, halusimme tarjota vierailijoillemme mahdollisuuden tutustua läheltä myös merkittävään suomalaiseen suunterveyttä tukevaan teknologiainnovaatioon, Lumoraliin.

Lumoral on uusi ja mullistava hoitokeino bakteeriperäisiin hammas- ja iensairauksiin sekä ennaltaehkäisevään suunhoitoon. Se on ensimmäinen antibakteerinen fotodynaaminen hoito kotikäyttöön. Valoaktivoitavia antibakteerisia hoitoja on toki aiemmin ollut käytössä esimerkiksi hammaslääkäriasemilla, mutta ongelmana on kuitenkin ollut hoitojen toteuttaminen riittävän usein, jotta niistä olisi apua.

– Lumoral-hoito ja siihen liittyvä tutkimus selkeästi kiinnosti vierailijoita. Keskustelimme jopa mahdollisuudesta tutkimusyhteistyöhön, kertoo Koite Health Oy:n  kliinisen tutkimuksen vastaava Mikko Kylmänen.

Japanin Tokushiman yliopiston professori Daisuke Hinode teki oppilaidensa kanssa yritysvierailun Koite Health Oy:n Espoon toimitiloihin 22.8.2023. Japanilaiset ovat tunnetusti edelläkävijöitä teknologiasaralla ja hyödyntävät paljon muun muassa robotiikkaa opetukseen.