Lentopallomaajoukkueeseen valitun “Lumoral-Adan” kelpaa hymyillä 

Lentopallomaajoukkueeseen valitun “Lumoral-Adan” kelpaa hymyillä 

Oriveden Ponnistuksen tähtipelaaja “Lumoral-Ada”, Ada Aronen, on mukana naisten maajoukkueleirityksessä. Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser valitsi Arosen mukaan naisten 30 pelaajan niin sanottuun isoon ryhmään, jonka kanssa lähdetään etenemään kohti kesän päätavoitetta eli EM-kisoja Tallinnassa.

Mäntän Vilppulasta kotoisin oleva Ada Ahonen on viettänyt lentopallon parissa jo 14 vuoden ajan. Viimeiset kolme vuotta hän on pelannut Suomen mestaruusliigan Oriveden Ponnistuksen riveissä.  

Lumoral-laitteen Aronen otti käyttöön viime marraskuussa, kun Oriveden Ponnistuksen naisten lentopallojoukkueen manageri Mika Putkisaari sinetöi Lumoral sponsorisopimuksen Koite Health Oy:n kanssa edistääkseen joukkuepelaajiensa suunterveyttä.

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että suunterveys on urheilijoiden yleisterveydelle tärkeää ja auttaa parantamaan myös urheilusuorituksia. Vuonna 2014 The Scandinavian Journal of Sports Medicine tutki 70 ihmisen suun terveyttä. Koehenkilöistä 35 oli urheilijoita ja 35 muita kansalaisia.

Tutkimuksessa ei todettu pelkästään urheilijoiden suun olevan heikommassa kunnossa kuin muiden vaan urheilijoiden kuuluvan myös suunterveyden riskiryhmään. Urheilijat käyttävät muita ihmisiä useammin sokeripitoisia urheiluravinteita ja altistuvat siten muita useammin happohyökkäyksille.

– Jos suussa on piileviä ongelmia, se ei vaikuta pelkästään itse suoritukseen vaan myös palautumiseen, sekä altistaa urheilijan helpommin myös muille sairauksille, korosti Koite Healthin markkinointijohtaja Pekka Ruuska viime syksynä.

Lumoralin teho ja helppokäyttöisyys saa pelaajilta kiitosta

Mika Putkisaaren mukaan Lumoral-laitteen saaneet pelaajat ovat olleet tyytyväisiä Lumoraliin: jokainen heistä on käyttänyt tuotetta säännöllisesti.

– Palaute pelaajilta on sellainen, että Lumoralin käyttö on vaikuttanut suun terveyteen paljon. Joillakin pelaajilla on suunterveys parantunut selkeästi. Esimerkiksi ientulehdukselta on vältytty aikaisempaan verrattuna, Putkisaari kertoo.

Ada Arosen mukaan Lumoralia on ollut helppo käyttää. Tuloksia hän alkoi näkemään jo muutaman käyttöviikon jälkeen. 

Hampaat tuntuvat selvästi aiempaa puhtaammilta ja ikenieni lievä turvotuskin on poistunut, Aronen kertoi viime syksynä.

Nyt hänen tilanteensa suunterveyden osalta jo selkeästi parempi.

– Tunnen, että suuni hyvinvointi on parantunut suuresti siitä, mitä se oli aiemmin. Olen käyttänyt Lumoralia säännöllisesti kolme kertaa viikossa – joskus jopa neljä kertaa. Olen tykännyt siitä, miten helppoa sitä on käyttää ja miten tehokas se on, Ahonen kiittää.

– Myös pelit ovat menneet minulla mainiosti. Kelpaa hymyillä, kun käyttää Lumoralia! hän jatkaa.

Naisten lentopallon maajoukkueryhmä aloittaa leirityksen 11.–17. toukokuuta ensimmäisellä pätkällä arviolta noin 20 pelaajan suuruisena. Osa pelaajista on vielä mahdollisesti kiinni seurajoukkueissa, mutta liittyvät mukaan myöhemmin kun leiritykset jatkuvat kuuden päivän pätkissä kesä-heinäkuussa. Tämän jälkeen ohjelmassa on muutamia maaotteluita ennen EM-kisoja, jonne 14 pelaajan suuruinen joukkue valitaan kesäkuun lopulla.

Tärkein asia on nyt löytää oikeat pelaajat joukkueeseen ja auttaa kaikkia kehittymään leirityksessä. Tavoitteena on olla yhteenhitsaantunut yksikkö, jossa kaikki tuntevat olonsa hyväksi sekä turvalliseksi tuntien pystyvänsä tekemään joukkueessa parhaansa. Totta kai tavoittelemme myös menestystä, jollainen olisi EM-kisoissa jatkopeleihin pääsy, kertoo naisten maajoukkueen päävalmentaja Nikolas Buser Lentopalloliiton lehdistötiedotteessa.

Lumoral-laitteen Ada Aronen otti käyttöön viime marraskuussa. Tuloksia hän alkoi näkemään jo muutaman käyttöviikon jälkeen. 

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.