Lasten hampaiden puhdistus arjessa

Lasten hampaiden puhdistus arjessa

Terveelliset elämäntavat, huolellinen suuhygienia ja säännölliset hammastarkastukset auttavat ennaltaehkäisemään suun sairauksia myös lapsilla. Varhain opetetut hyvät hammashoitotavat kantavat pitkälle aikuisikään. Tehokkaan itsehoidon kulmakiviä ovat hampaiden harjaaminen aamuin ja illoin sekä kouluikäisillä lapsilla päivittäinen hammasvälien puhdistus.

Aloita hampaiden puhdistus ensimmäisen hampaan puhjetessa

Lapsen hampaiden puhdistaminen pehmeällä harjalla ja fluorihammastahnalla tulee aloittaa heti, kun lapsen ensimmäinen hammas puhkeaa suuhun. Tämä tapahtuu keskimäärin noin puolen vuoden iässä. 

Hammaslangan käyttö lasten tulisi aloittaa viimeistään 6 vuoden iässä ensimmäisten maitohampaiden vaihtuessa pysyviksi hampaiksi. Lapsille sopii erityisesti litteä ja vahattu hammaslanka, jota on helppo liu’uttaa hammasväleissä. Litteä lanka myös puhdistaa kerralla isomman alueen kuin kapea lanka.

Vasta puhjenneet pysyvät hampaat ovat erittäin alttiit reikiintymiselle. Siksi  maitohampaita on tärkeää suojata reikiintymistä aiheuttavilta, happoa tuottavilta bakteereilta. 

Lapsi ja Lumorinse

Lumoral-hoito osaksi lapsenkin suuhygieniaa

Lumoral-hoito sopii myös lapsille ja nuorille. Se on tehokas lisä hampaiden puhdistukseen esimerkiksi oikomishoidon aikana.

Laitten kanssa käytettävä Lumorinse-suuhuuhde ei imeydy elimistöön siinäkään tapauksessa, että suuhuuhdetta epähuomiossa nielisikin. Suuhuuhde tarttuu hammasplakkiin ja se on inaktiivista siihen saakka, että se aktivoidaan valolla. Aktivaatiossa valo ja huuhde toimii samalla tavalla yhdessä kuin yhteyttämisessä, jossa näkyvä valo aktivoi lehtivihreän.

Lumoral-menetelmän yksi merkittävä etu on vaikutuksen selektiivisyys. Lumoralin vaikutus kohdentuu pääosin plakin haitallisia bakteereja vastaan, toisin kuin klooriheksidiinin kaltaiset suuhuuhteet, jotka vaikuttavat bakteereihin kaikkialla suussa.

Saatavilla oleva Lumoral-laitteen suukappale sopii käytettäväksi yli 11-vuotiaille lapsille ja nuorille. Suukappaleesta on parhaillaan kehitteillä alle 11-vuotiaillekin lapsille soveltuva versio, joka arvion mukaan tulee saataville vuoden 2022 aikana.

Alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää Lumoral-laitetta vain aikuisten valvonnassa.

Muodosta rutiini mahdollisimman varhain

Varhain opetetut hyvät hammashoitotavat kantavat pitkälle aikuisikään. Siksi on tärkeää totuttaa lapsi suun puhdistamiseen mahdollisimman varhain.

Kun lapsi tottuu suun käsittelyyn, se muodostuu hyväksi päivittäiseksi rutiiniksi ja opitut tavat kantavat pitkälle aikuisuuteen. Aloita siis jo tänään.

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.