Koite Health Lumoral®-yhteistyöhön Iso-Britannian johtavan hammaslääketieteellisten tuotteiden jakelijan kanssa

Koite Health Lumoral®-yhteistyöhön Iso-Britannian johtavan hammaslääketieteellisten tuotteiden jakelijan kanssa

Suomalainen terveysteknologiayritys Koite Health Oy on allekirjoittanut jakelusopimuksen isobritannialaisen Dental Warehouse Ltd:n kanssa. Sopimuksen myötä Dental Warehouse tarjoaa isobritannialaisille kuluttajille sekä suun terveydenhuollon ammattilaisille Lumoral®-teknologiaa suun terveyden omahoidon parantamiseen.

Dental Warehousen markkinointi- ja laatujohtaja Alexandra Davis näkee Lumoralin tärkeänä lisäyksenä yhtiön tuotevalikoimassa. Laitteen ainutlaatuinen suunterveyttä parantava teknologia – kehitetty suomalaisten tiedemiesten ja lääketieteen ammattilaisten välisessä yhteistyössä – tarjoaa innovatiivisia plakkiin kohdistuvia hoito-ominaisuuksia, jotka erottavat tuotteen perinteisistä markkinoilla tarjolla olevista suuhygieniamenetelmistä, hän sanoo.

– Lumoral tehoaa nopeasti hammasplakin aiheuttamiin suun terveysongelmiin, kuten hampaiden reikiintymiseen ja iensairauksiin, ja auttaa myös ehkäisemään vakavia suun iensairauksia. Uusi suuhygieniamenetelmä palvelee sekä suunterveydestään aktiivisesti huolehtivia kuluttajia että hammashoitoalan ammattilaisia. Tämä laajentaa Lumoral-menetelmän kohdemarkkinoita, Davis sanoo.

Kokonaisvaltainen suun terveydenhoito

Heikko suunterveys on maailmanlaajuinen huolenaihe, joka on saanut jopa Maailman terveysjärjestö WHO:n reagoimaan. WHO:n arvion mukaan suusairaudet koskettavat lähes 3,5 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti. 

Huono suunterveyden tilanne näkyy myös lapsissa. Isobritannialainen Oral Health Foundation -järjestö vaati maaliskuussa kiireellisiä toimia sen jälkeen, kun keväällä julkaistussa raportissa korostettiin "lasten hampaiden poistojen määrän katastrofaalista kasvua". Raportin mukaan 0–19-vuotiailta lapsilta ja nuorilta joudutaan yhä useammin poistamaan hampaita yleisanestesiassa hampaiden reikiintymisen vuoksi. 

Raportista myös kävi myös ilmi, että maan eri alueiden välillä on merkittäviä eroja. Esimerkiksi Yorkshiren ja Humberin alueella hampaiden reikiintymisaste on yli viisinkertainen East Midlandsin alueeseen verrattuna.

Alexandra Davisin mukaan Iso-Britannian hammashoitotuotteiden markkina-arvo oli 9,62 miljardia puntaa vuonna 2022 ja ennaltaehkäisevän hammashoidon merkitys kasvaa maassa jatkuvasti. Jopa 70 prosenttia isobritannialaisista maksaa hammashoitonsa itse, hän jatkaa. Tämän vuoksi on myös Lumoralin kaltaisten uusien suunterveyttä edistävien teknologioiden kysyntä kasvussa, sillä ne tehostavat hyvän suuhygienian ylläpitoa kotioloissa.

Lumoral muuttaa hammashoidon tulevaisuutta kotona

Tutkimukset osoittavat, että Lumoralin antibakteerinen aPDT-valohoitoteknologia poistaa tehokkaasti haitalliset bakteerit suusta ja hoitaa samalla pitkälle edenneitä iensairauksia. Vastaavia valolla aktivoituja antibakteerisia hoitoja on jo käytetty hammaslääkäriklinikoilla. Ongelmana on kuitenkin ollut näiden hoitokertojen korkea ja tarvittavien hoitokertojen  määrä riittävän tehon aikaansaamiseksi.

Lumoral on lääkinnällisen laitteen statuksen saanut terveysteknologiatuote, jolla voidaan hoitaa ja ehkäistä suun sairauksia kotona. Monet hammaslääkärit sekä Suomen Suuhygienistiliitto suosittelevat jo nyt uutta hampaiden puhdistusmenetelmää, joka parantaa perinteistä suuhygieniaa. Lumoral-hoito ei korvaa mekaanista suuhygieniaa vaan tehostaa sitä. Lumoral on saatavilla myös yli nelivuotiaille lapsille.

– Vankka tieteellinen näyttö lisää ymmärrystä Lumoralin tehosta ja auttaa osoittamaan teknologian hyödyt niin parodontiitin kuin peri-implantiitin hoidossa. Tieteellinen näyttö tuo alalla uskottavuutta ja lisää myös luottamusta Lumoral hoidon tehoon, Davis sanoo.

Lumoral tukee säännöllistä mekaanista hammashygieniaa ja auttaa saavuttamaan ienterveyden sekä ehkäisemään iensairauksia siilloin, kun säännöllinen, perinteinen hammashygienia ei riitä. Ennaltaehkäisevät suunhoitomenetelmät, johon myös antibakteerinen Lumoral-menetelmä lukeutuu, maksavat itsensä nopeasti takaisin ja tuovat yhteiskunnalle merkittäviä säästöjä. 

– Hammasplakki on yleinen vaiva, joka koskettaa suurta osaa väestöä. Lumoralin kyky eliminoida hammasplakkia tehokkaasti ja kohdennetusti suusta voi houkutella erityisesti niitä kuluttajia ja hammashoidon ammattilaisia, jotka etsivät tehokasta keinoa tämän yleisen suun terveysongelman ratkaisemiseksi.

Davis jatkaa, että Lumoral voi ennaltaehkäisevästi puuttumalla hammasplakkiin auttaa ehkäisemään vakavampia suun terveyteen liittyviä ongelmia, kuten reikiä ja iensairauksia, vaikuttamatta kielteisesti suun normaaliflooraan. Tämä ennaltaehkäisevä näkökulma voi houkutella eritoten niitä, jotka ovat kiinnostuneita optimaalisen suun terveyden ylläpitämisestä.

Suunterveys nostetaan uudelle tasolle

Koite Healthin toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa sanoo, että kumppanuus Dental Warehousen tiimin kanssa on Lumoralille tärkeää, sillä sen avulla yritys voi palvella hammaslääkäreitä ja heidän potilaitaan paremmin Isossa-Britanniassa.

– Yhteistyöllä voimme nostaa suun terveyden uudelle tasolle Isossa-Britanniassa ja tarjota potilaille ja kuluttajille parhaan mahdollisen hoitokokemuksen ja -tuloksen. Koite Healthin kliiniset tulokset ja Dental Warehousen asiantuntemus yhdistyvät täydellisesti Lumoralin ainutlaatuisiin ominaisuuksiin ja tehokkuuteen, Nikinmaa sanoo.

Suun terveydenhuollon maailmanlaajuisten markkinoiden arvoksi arvioidaan 470 miljardia euroa. Koite Health pyrkii Lumoral-ratkaisullaan saamaan siitä osansa. Yrityksellä on jo tuhansia tyytyväisiä asiakkaita ja kunnianhimoisia tulevaisuuden kasvutavoitteita. Nyt tavoitteena on tehdä Lumoralista merkittävä maailmanlaajuinen tuotemerkki suun terveydenhuollon markkinoilla kansainvälisten kumppanuuksien avulla.

– Strategiamme on tehdä yhteistyötä alan johtavien yritysten kanssa, jotta voimme lisätä ammattilaisten tietoisuutta Lumoral-tuotteesta ja sen hyödyistä ja rakentaa maailmanlaajuisen myyntirakenteen, jolla varmistetaan tuotteen saatavuus maailmanlaajuisesti, sanoo Nikinmaa, yksi Koite Healthin perustajista.

 

 Sakari Nikinmaa, Koite Health Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.