Koite Health laajenee Saksaan, solmii Lumoral®-sopimuksen hammaslääketieteen koulutusjätin kanssa

Koite Health laajenee Saksaan, solmii Lumoral®-sopimuksen hammaslääketieteen koulutusjätin kanssa

Suomalainen terveysteknologiayritys Koite Health Oy on allekirjoittanut jakelusopimuksen saksalaisen hammasalan myynti-, maahantuoja ja koulutusyhtiö white cross GmbH:n kanssa. Sopimuksen myötä yli 55 000 Saksan markkinoilla toimivaa hammaslääketieteen ammattilaista saavat koulutusta suomalaisten tiedemiesten kehittämään antibakteeriseen Lumoral-menetelmään.  Lumoral parantaa merkittävästi suun terveyden omahoitoa.

white cross GmbH on arvostettu hammaslääketieteen johtaja Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Yhtiö kouluttaa kolmanneksen kaikista Saksan uusista suunhoidon avustajista ja suuhygienisteistä. Yritys ylläpitää myös Saksan Heidelbergissä yksityistä Medical School 11 -yliopistoa ja tarjoaa suuhygienian B.Sc. -koulutusohjelman aloituspaikkoja kaiken kaikkiaan 11 suurimmassa kaupungissa Saksassa.

“Lumoral on huipputeknologiaa”

Koite Health ja white cross yhtiöiden välinen sopimus kattaa kaiken tarvittavan uuden lääkinnällisen laitteen ja teknologian lanseeraamiseksi Saksan markkinoille. Koulutuksen avulla yritys varmistaa, että maailman toiseksi suurimmilla hammashoidon markkinoilla toimivat hammaslääketieteen ammattilaiset ovat hyvin perillä Lumoralista, jotta he voivat suositella hoitoa potilailleen ja ennaltaehkäistä suusairauksien syntymistä.

– Saksassa toimii noin 55 000 hammaslääkäriä ja noin 25 000–30 000 suusairauksien ennaltaehkäisyn asiantuntijaa. Keskipitkän aikavälin tavoitteemme on, että 10 prosenttia tästä kohderyhmästä tutustuu Lumoral-hoitoon ja suosittelee sitä aktiivisesti potilailleen potilaan yksilöllisen suun terveysriskiprofiilin perusteella, sanoo prof. Werner Birglechner, joka johtaa sekä white cross GmbH yhtiötä että Medical School 11 -yliopistoa.

Prof. Birglechner korostaa, että huipputeknologia on välttämätöntä yrityksen koulutus- ja jakeluliiketoiminnalle.

– Asiakkaamme odottavat, että heitä koulutetaan uusimmalla tieteellisesti todistetulla teknologialla. Lumoral on juuri sellainen. 

Prof. Birglechner näkee, että white cross GmbH:n kouluttamista hammaslääketieteen ammattilaisista tulee Lumoral-hoidon promoottoreita.

– Nämä ammattilaiset ovat avain suuremmille potilasmarkkinoille.

Professori Werner Birglechner.

Lumoral mullistaa hampaiden omahoidon

Hyvä suuhygienia on perusta parodontiitin kaltaisten iensairauksien ehkäisemiselle ja hoidolle. Tehokas harjaus ja hammaslangan käyttö eivät useinkaan riitä. Lumoral-hoito parantaa suun terveyden hoitoa erityisesti silloin, kun perinteinen omahoito ei riitä tai kun olemassa oleva suun sairaus vaatii järeämpiä toimenpiteitä kuin mekaanisen puhdistuksen.

Vastaavaa antibakteerista hoitoa on saanut jo aiemmin hammasklinikoilla. Ongelmana on kuitenkin ollut annettujen hoitojen hinta sekä tarvittavien hoitokertojen määrä riittävän tehon aikaansaamiseksi.

– Uskomme, että säännöllinen ja usein toistuva aPDT auttaa ehkäisemään ja hoitamaan iensairauksia, kuten parodontiittia. Teknologian tehosta on olemassa jo hyvä kliininen näyttö. Lumoralin antibakteerinen menetelmä auttaa parantamaan potilaan kliinisiä hoitotuloksia. Viimeiset tulokset kontrolloidussa Lumoral-hoidon vaikuttavuutta parodontiitin hoitoa arvioivissa kliinisissä tutkimuksissa, ovat erittäin vakuuttavia, sanoo prof. Birglechner.

Lumoral tukee suunterveyttä

Saksalaiset ovat erittäin tunnollisia hoitamaan suunterveyttään. Hammaslääkäriaikoja on maassa yleensä helppo varata – tarvittaessa jopa samalle päivälle.

Prof. Birglechnerin mukaan karieksen esiintyvyys on Saksassa hyvin alhainen – maailman yksi alhaisimmista – mutta iensairaudet, kuten parodontiitti, on iso haaste myös Saksassa. Tämä koskee erityisesti keski-ikäisiä ja sitä vanhempia ihmisiä. Koska parodontiitti voi olla oireeton, tauti jää usein heillä hoitamatta. Tämä uhkaa potilaiden yleisterveyttä, sillä parodontiitin on tieteellisesti todistettu olevan yhteydessä moniin yleissairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen, useisiin syöpiin – jopa Alzheimerin tautiin.

– Olemme tiimimme kanssa kehittäneet suosituksia ja potilasprofiileja, joissa määrittelemme, miten Lumoralia tulisi käyttää. Lumoralin käytön tarvittava tiheys ja intensiteetti vaihtelee yksilöllisen riskiprofiilin mukaan.

Prof. Birglechner lisää, että tärkeimmät kohderyhmät ovat potilaat, joilla on suurempi karieksen tai parodontiitin riski. Näitä ovat muun muassa oikomishoidossa olevat potilaat, iäkkäät henkilöt sekä kilpaurheilijat.

Koite Healthin toimitusjohtaja Sakari Nikinmaan mukaan kumppanuussopimuksen hyödyt ovat molemminpuoliset. Kumppanuus prof. Werner Birglechnerin ja hänen yhtiönsä kanssa on tärkeä askel Lumoralin maantieteelliselle laajentumiselle Pohjoismaista Keski-Eurooppaan.

– Strategiamme on tehdä yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa, jotta tieto Lumoral-menetelmän hyödyistä leviää laajalti ammattilaisten keskuudessa. Samalla rakennamme globaalin myyntimallin, jonka avulla varmistamme tuotteen saatavuuden maailmanlaajuisesti.

– Prof. Birglechnerilla ja hänen tiimillään on erinomaiset resurssit, ja he ovat asiantuntijoita uusien ratkaisujen kouluttamisessa hammaslääketieteen alalla. Näemme heidät täydellisenä kumppanina rakentaessamme läsnäoloa maailman toiseksi suurimmalla hammaslääketieteen markkinalla. Yhteistyössä voimme viedä potilaiden suunterveys uudelle tasolle ja tarjota heille parhaat mahdolliset hoitokokemukset ja -tulokset, Nikinmaa sanoo.

Koite Health Oy:n toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa.

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.