Koite Health laajenee Pohjoismaissa; yhteistyöhön tanskalaisen terveydenhuollon erikoistuotteisiin keskittyvän jakelijan kanssa

Koite Health laajenee Pohjoismaissa; yhteistyöhön tanskalaisen terveydenhuollon erikoistuotteisiin keskittyvän jakelijan kanssa

Suomalainen terveysteknologiayritys Koite Health Oy on solminut jakelusopimuksen tanskalaisen yrityksen kanssa, joka tarjoaa muun muassa hammaslääketieteen alan ammattilaisille kudosregeneraatio-  ja implanttikirurgian erikoistuotteita.  Sopimuksen myötä Puredent ApS tarjoaa suunterveyttä edistävää Lumoral-teknologiaa kuluttajille ja suun terveydenhuollon ammattilaisille Tanskan ja Islannin markkinoilla.

- Kaikille tarjoamillemme hammaslääketieteen alan ratkaisuille on yhteistä se, että ne erottavat niitä potilailleen tarjoavat hammashoitoklinikat muista ja edistävät potilaiden suunterveyttä, sanoo Thomas Boas, Puremedical Group ApS:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Puredent on osa tanskalaista Puremedical Groupia, joka toimii hammaslääketieteen, lääketieteen ja eläinlääketieteen aloilla. Tähän mennessä yrityksen hammaslääketieteen alan liiketoiminta on tarjonnut ratkaisuja lähinnä hampaiden korjauksen ja restauraation tarpeisiin. Lumoral-sopimuksen myötä Puredent keskittää aiempaa suuremman osan markkinointibudjetistaan kasvavussa oleville ennaltaehkäisevän suunhoidon markkinoille Tanskassa ja Islannissa. 

Boasin mukaan Lumoral sopii hyvin yrityksen tuotevalikoimaan, sillä yhä useammat hammaslääkärit ja lääkärit ovat alkaneet ymmärtämään suun ja yleisen terveyden välisen tiiviin yhteyden. Entistä useampi hammaslääkäri on myös alkanut painottamaan suun sairauksien ennaltaehkäisyn merkitystä potilailleen.

Boas korostaa, että nykyinen tilanne hammaslääketieteellisten tuotteiden markkinoilla eroaa viiden vuoden takaisesta ajasta, jolloin yhtiö ensimmäistä kertaa haki kasvua ennaltaehkäisevän suunterveyden markkinoilta. Tuolloin yhtiö lisäsi valikoimiinsa innovatiivisen matriisimetalloproteinaasi-8-immunologisen testin (aMMP-8). Helsingin yliopiston ja Karoliinisen instituutin parodontologian professorin, Timo Sorsan, kehittämä aMMP-8-testi auttaa havaitsemaan, onko henkilön suussa parodontiitti vai ei. Professori Sorsa on yksi maailman arvostetuimmista parodontologian tutkijoista. 

- Tanskan markkinat eivät vielä olleet silloin kypsät uusille ennaltaehkäisevän hammashoidon innovaatioille, mutta nyt ovat. Lisääntynyt ymmärrys suusairauksien ja yleisterveyden välisestä linkistä kannustaa suun terveydenhuollon ammattilaisia tarjoamaan varhaista diagnoosia ja ennaltaehkäisevää hoitoa. Tässä kohtaa sekä antibakteerinen Lumoral-menetelmä että aMMP-8-diagnostiikkatesti ovat hyödyllisiä, Boas toteaa.

Boasin mukaan jopa Tanskan hammaslääkäriliitto ajaa nykyään "Terve suu, terve keho" -teemaa.

- Lumoral on uusi tuote ehkäisevässä suunhoidon tuoteryhmässämme. Pienellä vaivalla voi olla merkittävä vaikutus, kun Lumoralia käyttää. Jos asiaa tarkastellaan hammaslääkärien näkökulmasta, Lumoral on hyvä tapa edistää potilaiden suun- ja yleisterveyttä kotihoitona hammaslääkärikäyntien välillä.

Thomas Boas, Puremedical Group ApS:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Lumoral - huippuluokan teknologia

Boasin mukaan yhtiöiden välinen sopimus merkitsee aluksi keskittymistä B2C-toimintoihin, jotta Lumoral-menetelmä saatetaan tanskalaisten ja islantilaisten kuluttajien saataville. 

Tavoitteena on myös saada mahdollisimman moni hammaslääketieteen ammattilainen Tanskassa suosittelemaan Lumoral-hoitoa potilailleen.

Boas huomauttaa, että hyvä suuhygienia edellyttää riittäviä motorisia ja henkisiä taitoja. Esimerkiksi hammaslangan käyttö tai harjaaminen voi olla iän tai fyysisen vamman vuoksi hankalaa, jolloin hampaiden väliin jää ientulehdusta aiheuttavaa hammasplakkia. Toisaalta, vaikka hampaat harjattaisiinkin täydellisesti, tutkimukset osoittavat, että tehokkainkin  sähköhammasharja poistaa vain noin 65 prosenttia haitallisista suun bakteereista.

- Lumoralin kanssa et voi mennä pieleen. Siksi Lumoral-menetelmä on niin ainutlaatuinen. Hampaiden harjauksessa ja hammaslangan käytössä on noudatettava tiukkoja menettelytapoja (kaksi kertaa päivässä, 7 päivänä viikossa, 2 minuutin ajan hampaiden harjaus), jotta plakki saadaan eliminoitua suusta ja saavutetaan optimaalinen suunterveys. Silti ponnistelut eivät välttämättä ole riittävät. Lumoral tehostaa hampaiden mekaanista puhdistamista. Purskutat vain Lumorinse-suuvettä suussasi ja annat sen jälkeen suukappaleen antibakteerisen vaikutuksen tehdä tehtävänsä. 

Lumoral muuttaa hammashoidon tulevaisuutta 

Tutkimukset osoittavat, että Lumoralin antibakteerinen aPDT-valohoito poistaa tehokkaasti suun haitallisia bakteereja ja hoitaa samalla jopa pitkälle edennyttä iensairautta. Vastaavia valolla aktivoituja antibakteerisia hoitoja on käytetty esimerkiksi hammasklinikoilla. Ongelmana on kuitenkin ollut näiden hoitojen hinta ja tiheys riittävän tehon aikaansaamiseksi. 

Ennaltaehkäisevä terveydenhoito, johon kuuluu antibakteerisen Lumoral-menetelmän käyttö suuhygienian parantamiseksi, maksaa itsensä nopeasti takaisin. Ennaltaehkäisevä suun terveydenhoito tuo yhteiskunnalle merkittäviä säästöjä. Tämä ei koske ainoastaan hammashoitoa vaan koko terveydenhuoltojärjestelmää. Lumoral tukee säännöllistä mekaanista hammashygieniaa, auttaa saavuttamaan ikenien terveyden ja ehkäisee tulehduksia silloin, kun säännöllinen hammashygienia ei ole riittävää.

Puredent haluaa tarjota asiakkailleen parasta mahdollista nykyaikaista hoitoa suusairauksiin.  

Boas näkee useita potentiaalisia käyttäjäryhmiä, jotka voisivat saada merkittävää hyötyä Lumoralin käytöstä. Näitä ovat muun muassa oikomishoidossa olevat potilaat, kuntoilua harrastavat ja terveellisiä elintapoja suosivat potilaat, iäkkäät ihmiset, joiden liikuntakyky on rajoittunut sekä kilpaurheilijat. Myös syöpäsairautta, diabetestä ja esimerkiksi nivelreumaa sairastavat hyötyvät Lumoral-menetelmän käytöstä merkittävästi.

Koite Healthin toimitusjohtaja Sakari Nikinmaan mukaan kumppanuussopimuksen hyödyt ovat molemminpuoliset. Kumppanuus Thomas Boasin ja hänen Puredent-tiiminsä kanssa on Lumoralille tärkeä osa yhtiön laajentumisstrategiaa Skandinavian markkinoilla.

- Tavoitteemme on tehdä yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa, jotta tietoisuus Lumoral-tuotteen hyödyistä laajenisi ammattilaisten keskuudessa ja jotta tuotteen globaali saatavuus varmistuisi.

- Yhteistyössä kumppaneiden kanssa voimme viedä suunterveyttä uudelle tasolle ja tarjota potilaiille paras mahdollinen hoitokokemus ja -tulos, sanoo Nikinmaa.


Koite Healthin toimitusjohtaja Sakari Nikinmaa. 
Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.