Smiling healthy lady

Asiakastarina: Kerttu sai parodontiitin hallintaan Lumoralin avulla

Kuva: Kuvituskuva/Adobe

Suun tulehdukset voivat oireettomina edetä huomaamatta ja pahimmassa tapauksessa johtaa jopa hampaiden menetykseen. Diabetesta sairastava Etelä-Karjalassa asuva Kerttu löysi vuosi sitten Lumoralin suun terveyden tueksi ja sai hyvällä hoidolla parodontiitin hallintaan.

Etelä-Karjalassa asuva Kerttu (58) sairastaa kakkostyypin diabetesta, joka puhkesi useita vuosia sitten. Normaalipainoisella, terveet elämäntavat omaavalla naisella taipumus diabetekseen kulkee suvussa.

– Sain diagnoosin ja ohjeistusta ruokavaliohoitoon – kukaan ei kuitenkaan huomannut tuolloin kertoa, mikä vaikutus taudilla olisi suun terveyteen, Kerttu kertoo.

Hyperglykemia eli kohonnut verensokeri kuivattaa suuta, lisää hampaiden reikiintymistä ja voi nostaa parodontiitin riskin jopa kolminkertaiseksi. Siihen sairastui myös Kerttu.

Tilanne meni niin pahaksi, että ennusteeksi annettiin omien hampaiden menettäminen muutaman vuoden sisään.

Kun kohdalle lopulta sattui hammaslääkäri, joka osasi kertoa diabeteksen ja parodontiitin yhteydestä, alkoi sinnikäs taistelu tulehduksen vaikutuksia vastaan. Kerttu harjaa hampaansa aamuin ja illoin sähköhammasharjalla ja käyttää myös hammasväliharjaa iltaisin. Vajaa vuosi sitten hän löysi Lumoralin. Säännöllisen käytön tulokset ovat olleet huomattavia.

– Käytin alkuun Lumoralia kolmesti viikossa. Jo viiden kuukauden käytön jälkeen suuhygienisti totesi, että muutos suussa on huikea. Plakkia ei ole käytännössä ollenkaan ja ientulehdukset ovat rauhoittuneet. Ikenet ja hampaat myös tuntuvat todella puhtailta, kertoo Kerttu muutoksesta.

Helppo hoitorutiini osaksi arkea

Lumoral-hoito on Kertun mukaan helppo toteuttaa ja se on solahtanut helposti osaksi arkisia rutiineja. Ensin suussa purskutellaan valoaktiivista ainetta sisältävää Lumorinse-suuhuuhdetta, joka tarttuu hampaiden pinnalla olevaan bakteerifilmiin. Tämän jälkeen aine aktivoidaan Lumoral-suukappaleella.

– Sitten vain istun mukavasti kymmenkunta minuuttia ja annan valon vaikuttaa, Kerttu naurahtaa.

Kerttu toivoo, että kaikki ymmärtäisivät suun hyvinvoinnin merkityksen osana yleisterveyttä ja panostaisivat siihen. Hän suosittelee Lumoralia lämpimästi.

– Sanon koko ajan, että harjatkaa hyvät ihmiset hampaanne ja ottakaa tarvittaessa muitakin keinoja käyttöön. Kun itse voit tällä tavalla positiivisesti terveyteesi vaikuttaa, miksi et vaikuttaisi?

Lumoral-asiantuntijaklinikat ja jälleenmyyjät

Lumoral-hoidolla on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä. Ota yhteyttä ja liity alati laajenevaan asiantuntijaklinikoiden ja jälleenmyyjien verkostoomme.