Miten Lumoral toimii?

Luonto on täynnä valon ja aineen vuorovaikutukseen liittyviä ilmiöitä. Yleisin tuntemamme valobiologinen ilmiö on fotosynteesi eli yhteyttäminen. Tämä ilmiö on elämämme perusta.

 

Lumoral perustuu fotodynaamiseen reaktioon

Myös Lumoral-hoito perustuu tällaiseen perusilmiöön. Fotodynaaminen reaktio on valobiologinen reaktio, jossa valon ja valoherkän aineen yhteisvaikutus eliminoi bakteereita. Ilmiönä se on elämälle olennainen – esimerkiksi kasvit käyttävät sitä immuunipuolustuksessaan suojautuessaan taudinaiheuttajilta. 

Fotodynaamisessa reaktiossa herkisteeksi kutsuttu valoherkkä aine nimensä mukaisesti valon aktivoimana herkistää bakteerin valolle. Syntyy reaktiivista happea, jota vastaan bakteeri ei kykene puolustautumaan. 

Omissa soluissamme katalaasi-entsyymi suojaa solua reaktiivisen hapen vaikutukselta. Bakteeriresistenssin kehittyminen reaktiivista happea vastaan on hyvin epätodennäköistä, minkä ansiosta Lumoral-hoito sopiikin säännölliseen käyttöön.

 

Tutkitusti tehokas ja turvallinen käyttää 

Menetelmää varten olemme kehittäneet patentoidun valon aallonpituuksien kombinaation ja molekyylitasolla muotoillun valoherkän aineen, jotka yhdessä ovat todennetusti tehokkaat kariesta ja ientulehdusta aiheuttavia bakteereja vastaan.

Valoherkkä aine on lääketieteellisissä fotodynaamisissa sovelluksissa laajasti käytetty ja hyvin turvalliseksi havaittu vihreä väriaine indosyaniinivihreä.

Hienosäädimme vaikuttavana aineena toimivaa valoherkkää molekyyliä siten, että se kiinnittyy erinomaisesti plakkiin, joten valon vaikutus toteutuu plakissa tehokkaasti. Lisäksi valoherkkä aine on bakteeriselektiivinen. Tämä tarkoittaa, että aine kohdistaa vaikutuksensa vain haitallisiin bakteereihin.

 

 

Lopputulemana puhtaat hampaat 

Aktivoinnin jälkeen hampaat tulee harjata huolella. Hoidon myötä hampaiden pintaan jää kuolleita bakteereita, jotka hoidon loppuvaiheessa tulee harjata ja huuhtoa pois suusta. 

Plakki on menettänyt tavanomaisen kykynsä kiinnittyä tiiviisti alustaansa, joten plakki irtoaa helpommin ja hampaan pinta jää harjauksen jäljiltä puhtaammaksi. Tässä vaiheessa tunnet Lumoralin ainutlaatuisen puhdistavan vaikutuksen sileytenä hampaiden pinnalla. Tämän johdosta uusi plakki tarttuu hampaisiin hitaammin kuin ennen.

Lue lisää Lumoral-hoidon taustalla olevasta fotodyynaamisesta terapiasta täältä.